Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowe jedzenie

Ależ Talerz 10: barszcz czerwony na zgagę

Jeśli w trakcie przyjemnej, acz niezwykle długiej, wigilijnej kolacji poczujecie nieprzyjemne pieczenie w przełyku, warto wiedzieć, czym się ratować. Lekarstwo powinno znajdować się gdzieś pomiędzy pierożkami babci a bigosem cioci. Paweł Loroch przedstawia: Świąteczny Barszcz.

Przepis na: barszcz czerwony na zgagę

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij
Pytania zadane przez innych użytkowników
internautka zapytał(a) 10 stycznia 2013
Osobiście zdecydowanie wolę kiszony barszcz czerwony, wymaga nieco więcej pracy, jednak smak jest genialny i dużo prozdrowotnych właściwości :).
szymek2323 zapytał(a) 4 stycznia 2013
Panie Pawle, czy trudno robi się ciasto francuskie? Chciałem sam je wykonać, czy jako amator w kuchni poradzę sobie?
Ewelindos odpowiedział(a) 6 stycznia 2013
Ja robiłam kiedyś z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-francuskie---krok-po-kroku Jeśli mogę coś doradzić, to poszłabym do sklepu i kupiła. Szefowie kuchni też już raczej nie bawią się w jego robienie np. taki Jamie Oliver korzysta z gotowego i nie widzi w tym nic złego. Ja też nie... Kupuje dobre ciasto francuskie, zrobione na maśle.
karol.walesiuk odpowiedział(a) 4 stycznia 2013
Pozwoli Pan iż ja odpowiem. Ciasto francuskie dla początkujących jest bardzo trudne nawet..pracochłonne..czasochłone i nie wybacza błędów..Wszystkie składniki powinny być chłodne a nawet i zimne. I powinno mieć koło 730?! warstw !!! Lecz jest ekologiczne bo i swoje ..bez dodatków i chemii Daje mnóstwo radości .. no i ten niepowtarzalny smak i satysfakcja z własnego wypieku Polecam zakasać rękawy i do dzieła http://kotlet.tv/ciasto-francuskie-krok-po-kroku
internautka zapytał(a) 10 stycznia 2013
Osobiście zdecydowanie wolę kiszony barszcz czerwony, wymaga nieco więcej pracy, jednak smak jest genialny i dużo prozdrowotnych właściwości :).
szymek2323 zapytał(a) 4 stycznia 2013
Panie Pawle, czy trudno robi się ciasto francuskie? Chciałem sam je wykonać, czy jako amator w kuchni poradzę sobie?
Ewelindos odpowiedział(a) 6 stycznia 2013
Ja robiłam kiedyś z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-francuskie---krok-po-kroku Jeśli mogę coś doradzić, to poszłabym do sklepu i kupiła. Szefowie kuchni też już raczej nie bawią się w jego robienie np. taki Jamie Oliver korzysta z gotowego i nie widzi w tym nic złego. Ja też nie... Kupuje dobre ciasto francuskie, zrobione na maśle.
karol.walesiuk odpowiedział(a) 4 stycznia 2013
Pozwoli Pan iż ja odpowiem. Ciasto francuskie dla początkujących jest bardzo trudne nawet..pracochłonne..czasochłone i nie wybacza błędów..Wszystkie składniki powinny być chłodne a nawet i zimne. I powinno mieć koło 730?! warstw !!! Lecz jest ekologiczne bo i swoje ..bez dodatków i chemii Daje mnóstwo radości .. no i ten niepowtarzalny smak i satysfakcja z własnego wypieku Polecam zakasać rękawy i do dzieła http://kotlet.tv/ciasto-francuskie-krok-po-kroku