Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowe jedzenie

Ależ Talerz 9: pstrąg na muskuły

Tym razem zapraszamy Was do nowej kuchni, a niej podpowiadamy, jak przyrządzić potrawę 3 w 1: lekką, szybką i zdrową. Ryby dobrze wpływają na wszystko, a obiad z pstrągiem na talerzu to gwarancja białkowego doładowania i całej gamy pożądanych przez organizm składników odżywczych.

Przepis na: pstrąg na muskuły

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij
Pytania zadane przez innych użytkowników
brownsugar zapytał(a) 20 grudnia 2012
Pytanie dotyczy artykułu Ależ Talerz 9: pstrąg na muskuły
Jakie ryby są jeszcze dobrym źródłem białka?
fearless odpowiedział(a) 30 grudnia 2012
Wszystkie ryby zawierają białko, ale moim zdaniem lepiej zastąpić ryby fasolą, a kwasy Omega 3 i 6 są zawarte w maśle Flora, majonezie, oliwie z oliwek. Fasola także zawiera białko. Czasami w programie "Uwaga" mówią o tym, że rzeczki, jeziora itp. ciągle są zanieczyszczone, bo ludzie wrzucają tam odpady, różne substancje, które zatruwają ryby. A potem ludzie to jedzą.
Mewa112 odpowiedział(a) 6 stycznia 2013
Nie wiem ile czego zawierają jakie ryby, ale fakt, że w większości są bardzo wartościowe. Co do zanieczyszczeń to są gatunki które ich wchłaniają więcej jak np. makrela i takie, które nie wchłaniają ich prawie wcale jak tuńczyk. Oczywiście jedzenie tylko ryb nie zaspokoi wszystkich potrzeb naszego organizmu... to logiczne. Teraz jest trend na jedzenie surowych warzyw i owoców, podobno najlepiej by stanowiły one 90% dziennego wyżywienia, ale to różnie podają. Ogólnie przepis mi sie podoba bo jest łatwy szybki i przyjemny, a ja strasznie nie lubię gotować więc im mniej wymyślnie.. tym lepiej :)
NoBsooN odpowiedział(a) 1 stycznia 2013
Karpik i dorsz :P
CzerwonkaPaulina odpowiedział(a) 25 grudnia 2012
Moim zdaniem wszystkie :D