Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowy organizm

Ciemna strona białej czekolady

Ciemna strona białej czekolady
Ilustracja: Hosanna Salamon
Biała czekolada to spożywczy oksymoron. W jej składzie próżno szukać choćby domieszki kakao, które dla wyrobów czekoladowych jest podstawą. Poza walorami smakowymi to właśnie ono zapewnia czekoladzie cenne składniki odżywcze. Bez niego „czekolada” staje się jedynie słodką mleczną masą o zgubnym wpływie na nasze zdrowie.

Sprawdźcie, jak zajadanie się białym ulepkiem wpływa na organizm! 

 Ilustracja: Hosanna Salamon

 

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij
Pytania zadane przez innych użytkowników
Pomagam W Angielskim zapytał(a) 18 sierpnia 2016
Pytanie dotyczy artykułu Ciemna strona białej czekolady
A ile to jest porcja jednej czekolady?
Ania Chorowiec odpowiedział(a) 19 sierpnia 2016
Dzień dobry :) Porcja, o której mowa w infografice to jeden "pasek" białej czekolady - zazwyczaj 3-4 kostki.