Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowy organizm

Rosołki – chemia w kostce

Rosołki – chemia w kostce
Ilustracja: Hosanna Salamon

Zgotują nam nie tylko „bulion”, ale też migrenę, nadciśnienie i otyłość. Składają się głównie z soli. Na próżno szukać w nich śladów warzyw czy mięsa – te są znikome. Za ich smak odpowiada wiele tajemniczych substancji – czysta chemia!

Ilustracja: Hosanna Salamon



Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij
Pytania zadane przez innych użytkowników
bwp zapytał(a) 12 stycznia 2015
Pytanie dotyczy artykułu Rosołki – chemia w kostce
Czy kostki bez glutaniamianu sodu , ze sklepu ze zdrową żywnością też szkodzą?
Dominika Sza odpowiedział(a) 12 stycznia 2015
Tak