Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowy styl życia

Warsztaty kuchni roślinnej

Warsztaty kuchni roślinnej
Już w najbliższy weekend w Centrum Stworzone dla Zdrowia odbędą się warsztaty kuchni roślinnej. Zdjęcie: shutterstock

Czy wiedziałeś o tym, że można zrobić twarożek, nie używając nawet grama białego sera, a czekoladę wyprodukować z daktyli? W najbliższy weekend w Centrum Stworzone dla Zdrowia odbędą się warsztaty kuchni roślinnej. Poprowadzi je Joanna Szachowska-Tarkowska, właścicielka restauracji Veg Deli.

Jeśli jesteś weganinem, nie musimy tłumaczyć, dlaczego warto przyjść. Jeśli jednak twoje codzienne menu przypomina jadłospis jaskiniowca – powinieneś posłuchać o tym, jaki wpływ na zdrowie mają produkty zwierzęce. Podczas warsztatów udowodnimy, że kuchnia roślinna to nie tylko tofu i kotlety sojowe. Dodając odrobinę fantazji i szczyptę wiedzy, można wyczarować prawdziwą rozkosz dla podniebienia. Przejście na dietę roślinną może się okazać bardzo smacznym doświadczeniem, które dodatkowo zdziała mnóstwo dobrego dla stanu twojego zdrowia. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak to zrobić oraz w jakie składniki się zaopatrzyć, aby zachować zrównoważoną dietę i zastąpić produkty pochodzenia zwierzęcego – nie możesz przegapić tych warsztatów.

W Centrum Stworzone dla Zdrowia przez cały tydzień będziemy promować zdrowe nawyki żywieniowe. Od poniedziałku do piątku zapraszamy na konsultacje z Lidią Sykulak – właścicielką firmy Goodyfoody, która zajmuje się przygotowywaniem zdrowych, pełnowartościowych posiłków. Przyjdź i dowiedz się, co jeść dla zdrowia.

Harmonogram:

Sobota i niedziela (7.09–8.09)

Warsztaty kulinarne z Joanną Szachowską-Tarkowską
12:00–15:00 – Jak szybko, łatwo i przyjemnie przejść na dietę roślinną – przystawki.
16:00–19:00 – Jak szybko, łatwo i przyjemnie przejść na dietę roślinną – obiady.

Od poniedziałku do piątku (09.09–13.09)

Konsultacje w zakresie zdrowego żywienia z Lidią Sykulak.
Codziennie w godzinach 10:00–12:00 oraz 18:00–20:00.

Tagi: kuchnia

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij