Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowe jedzenie

5 minut z... kuchnią wegańską

5 minut z... kuchnią wegańską
Z Martą Dymek rozmawiamy o trikach dla wegan.

Jak przyrządzić wegańskie lody? Czym zastąpić parmezan? Jak żyć bez twarożku? Jeśli planujecie przejść na dietę wegańską, ale macie masę pytań i wątpliwości, posłuchajcie Marty Dymek z Jadłonomii. Ta dziewczyna ma wegański patent na wszystko!

Naprawdę nie taki diabeł straszny, jak go malują. Marta - okrzyknięta guru polskich wegan - przy każdej okazji udowadnia, że możliwości kuchni wegańskiej są naprawdę nieograniczone. Sprawdźcie jej patenty na miękkie lądowanie na planecie wegan, a po więcej przepisów wracajcie na Hello Zdrowie!



5 minut… to cykl filmów, które zaprowadzą was wszędzie tam, gdzie dotrzeć powinniście. Marta Urbaniak zabierze was na spotkanie z wegańską kuchnią, podpatrzy, jak kawę parzą profesjonaliści, wypyta o sztukę picia win doskonałego sommeliera, sprawdzi się na treningu pole dance, przetestuje tajski boks. A to dopiero początek! Szukamy inspiracji do zdrowych zmian w życiu, poznajemy nowe zajawki, w miejskim gąszczu odkrywamy to, co najlepsze. Odkrywajcie z nami!


Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij

Polecane Kroki do zdrowia

Przeżyj zdrowy tydzień

Długość trwania: 1 tydzień

najpopularniejsze artykuły

3 razy guacamole

Małgorzata Dzięgielewska

Powiązane artykuły

Strączki – białko dla wegan

Jakie pytanie najczęściej słyszą weganie i wegetarianie? Oczywiście o źródło białka w ich diecie. Zamiast...
Jakie pytanie najczęściej słyszą weganie i wegetarianie? Oczywiście o źródło białka w ich diecie. Zamiast się motać w zeznaniach, w ramach odpowiedzi pokażcie te trzy przepisy: na pastę, ciasteczka i zupę. O więcej białka byłoby trudno mięsożercom!

Wegańskie tiramisu

Tradycyjnego tiramisu – choć pyszne ‒ nie zjedzą weganie ani dzieci. Ciężki krem, surowe jajka, alkohol......
Tradycyjnego tiramisu – choć pyszne ‒ nie zjedzą weganie ani dzieci. Ciężki krem, surowe jajka, alkohol... My zrezygnowaliśmy z jaj, a krem zastąpiliśmy mocno ubitym mleczkiem kokosowym. Nadal pycha!

Gołąbki wegańskie z kaszą jaglaną

Przygotowanie tradycyjnych gołąbków jest raczej czasochłonne. A poza tym nikt z opcji wege się do nich...
Przygotowanie tradycyjnych gołąbków jest raczej czasochłonne. A poza tym nikt z opcji wege się do nich nie zbliży. Mamy więc dla was wersję bezmięsną, z kaszą jaglaną zamiast ryżu. W zestawie z pieczonymi batatami i garścią rukoli smakują bosko!

Wegański parmezan

Nie wyobrażasz sobie ulubionego włoskiego makaronu bez tartego parmezanu? Sprawdź, jak sobie poradzić...
Nie wyobrażasz sobie ulubionego włoskiego makaronu bez tartego parmezanu? Sprawdź, jak sobie poradzić i odtworzyć ten pyszny serowy smak w wersji 100% roślinnej!