Przejdź do treści

5 minut z… kuchnią wegańską

5 minut z... kuchnią wegańską
Z Martą Dymek rozmawiamy o trikach dla wegan.
Podoba Ci
się ten artykuł?
Udostępnij bliskim
Najnowsze
uśmiechnięta dziewczyna
Co na zmarszczki, gdy masz 20, 30, 40, 50, 60 lat…?
termofor
Masz bolesne miesiączki? Poznaj 6 sposobów na złagodzenie bólów menstruacyjnych
„Wiele przepłakałam, bo straciłam najważniejszą część wyglądu każdej kobiety. Teraz wiem, że nie jestem z tego powodu gorsza”. Kobiety pokazują, że mimo łysienia czują się atrakcyjne
Zdrowy obiad za dychę
Przepisy na zdrowy obiad do 10 złotych!
3 problemy ze skórą głowy

Jak przyrządzić wegańskie lody? Czym zastąpić parmezan? Jak żyć bez twarożku? Jeśli planujecie przejść na dietę wegańską, ale macie masę pytań i wątpliwości, posłuchajcie Marty Dymek z Jadłonomii. Ta dziewczyna ma wegański patent na wszystko!

Naprawdę nie taki diabeł straszny, jak go malują. Marta – okrzyknięta guru polskich wegan – przy każdej okazji udowadnia, że możliwości kuchni wegańskiej są naprawdę nieograniczone. Sprawdźcie jej patenty na miękkie lądowanie na planecie wegan, a po więcej przepisów wracajcie na Hello Zdrowie!

5 minut… to cykl filmów, które zaprowadzą was wszędzie tam, gdzie dotrzeć powinniście. Marta Urbaniak zabierze was na spotkanie z wegańską kuchnią, podpatrzy, jak kawę parzą profesjonaliści, wypyta o sztukę picia win doskonałego sommeliera, sprawdzi się na treningu pole dance, przetestuje tajski boks. A to dopiero początek! Szukamy inspiracji do zdrowych zmian w życiu, poznajemy nowe zajawki, w miejskim gąszczu odkrywamy to, co najlepsze. Odkrywajcie z nami!

Podoba Ci się ten artykuł?

Tak
Nie

Powiązane tematy:

Zainteresują cię również:

Kac Vegan. Jak pokonać kaca po wegańsku? Przychodzimy z pomocą!

Agar-Agar

Agar-agar – jakie ma właściwości i do czego stosować?

Wegańskie lody – idealne na lato

Unsplash.com

Czy dieta wegańska i dieta wegetariańska mogą nas ustrzec przed chorobami? Będziesz zaskoczona

wegańskie lody malinowo-porzeczkowe

Wegańskie lody porzeczkowo-malinowe. Smakują bosko!

Sernik z nerkowców z musem jagodowym

Sernik z nerkowców z musem jagodowym

Wegański biszkopt nadziany porzeczkami

Wegański jaglany sernik z malinami

Wegański jaglany sernik z malinami

Lody zamiast… śniadania! Pogoda dopisuje, więc czemu nie

Pieczona młoda kapusta z sosem curry. W takiej wersji smakuje obłędnie!

Bez spiny jem rośliny kampania

„Bez spiny jem rośliny” – kampania dla tych, którzy chcą jeść roślinnie

Wegańskie lody jaglano-truskawkowe

Wegańskie lody jaglano-truskawkowe

Wegański jogurt kokosowy z figami

Joga hormonalna – sposób na równowagę

Wegański obiad? Czarna soczewica z pomidorami

Ciasto jogurtowo-pistacjowe z rabarbarem. Idealny przepis na majowy weekend

Wegańskie masło jaglane

Dzień z życia weganina

Dzień z życia weganina. Jadłospis na cały dzień

Deser z matcha, czyli wegańska galaretka

Deser z matcha, czyli wegańska galaretka bez grama żelatyny

@lekarkanaroślinach

Czym zastąpić mięso w diecie? Czy dieta wegetariańska jest zupełnie bezpieczna? O wpływie czerwonego mięsa na zdrowie, pisze lekarka Magdalena Jutrzenka

Wegańskie foie gras. Wielkanoc pod znakiem roślinnych potraw

Jedzenie na stole

Święta bez jaj, czyli Wielkanoc na diecie wegańskiej

Pasta bezjajeczna

Wegańska pasta bezjajeczna. Zdrowe urozmaicenie wielkanocnego jadłospisu

Wegański sernik z nerkowców. Robi się go błyskawicznie i nie wymaga pieczenia