Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowe jedzenie

Ależ Talerz 10: barszcz czerwony na zgagę

Jeśli w trakcie przyjemnej, acz niezwykle długiej, wigilijnej kolacji poczujecie nieprzyjemne pieczenie w przełyku, warto wiedzieć, czym się ratować. Lekarstwo powinno znajdować się gdzieś pomiędzy pierożkami babci a bigosem cioci. Paweł Loroch przedstawia: Świąteczny Barszcz.

Przepis na: barszcz czerwony na zgagę

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij
Pytania zadane przez innych użytkowników
internautka zapytał(a) 10 stycznia 2013
Osobiście zdecydowanie wolę kiszony barszcz czerwony, wymaga nieco więcej pracy, jednak smak jest genialny i dużo prozdrowotnych właściwości :).
szymek2323 zapytał(a) 4 stycznia 2013
Panie Pawle, czy trudno robi się ciasto francuskie? Chciałem sam je wykonać, czy jako amator w kuchni poradzę sobie?
Ewelindos odpowiedział(a) 6 stycznia 2013
Ja robiłam kiedyś z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-francuskie---krok-po-kroku Jeśli mogę coś doradzić, to poszłabym do sklepu i kupiła. Szefowie kuchni też już raczej nie bawią się w jego robienie np. taki Jamie Oliver korzysta z gotowego i nie widzi w tym nic złego. Ja też nie... Kupuje dobre ciasto francuskie, zrobione na maśle.
karol.walesiuk odpowiedział(a) 4 stycznia 2013
Pozwoli Pan iż ja odpowiem. Ciasto francuskie dla początkujących jest bardzo trudne nawet..pracochłonne..czasochłone i nie wybacza błędów..Wszystkie składniki powinny być chłodne a nawet i zimne. I powinno mieć koło 730?! warstw !!! Lecz jest ekologiczne bo i swoje ..bez dodatków i chemii Daje mnóstwo radości .. no i ten niepowtarzalny smak i satysfakcja z własnego wypieku Polecam zakasać rękawy i do dzieła http://kotlet.tv/ciasto-francuskie-krok-po-kroku

Powiązane artykuły

GALERIA: Choinka nie z tej ziemi

W naszej szerokości geograficznej choinka to nośnik zielonej, obwieszonej bombkami tradycji. Co się stanie,...
W naszej szerokości geograficznej choinka to nośnik zielonej, obwieszonej bombkami tradycji. Co się stanie, jeśli spojrzymy na nią z lekkim przymrużeniem oka?

Rosołki – chemia w kostce

Zgotują nam nie tylko „bulion”, ale też migrenę, nadciśnienie i otyłość. Składają się głównie z soli....
Zgotują nam nie tylko „bulion”, ale też migrenę, nadciśnienie i otyłość. Składają się głównie z soli. Na próżno szukać w nich śladów warzyw czy mięsa – te są znikome. Za ich smak odpowiada wiele tajemniczych substancji – czysta chemia!

Ależ Talerz 7: aglio olio kontra grypa

Ze sprawnością człowieka-gumy robisz uniki przed kaszlącymi w pracy kolegami? Czosnek odstrasza nie tylko...
Ze sprawnością człowieka-gumy robisz uniki przed kaszlącymi w pracy kolegami? Czosnek odstrasza nie tylko przereklamowane ostatnio wampiry, ale również grypę!

Zgaga gwarantowana

Bardzo to nieprzyjemne uczucie. Pali, piecze, psuje smak w ustach. A warto wiedzieć, że zgagę można mieć...
Bardzo to nieprzyjemne uczucie. Pali, piecze, psuje smak w ustach. A warto wiedzieć, że zgagę można mieć niemal na zamówienie. Oto 5 sytuacji, które są niczym zaproszenie dla tego piekącego potwora!