Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowe jedzenie

Ależ Talerz 28: focaccia na wzmocnienie sprawności mózgu

Włoska kuchnia to nie tylko pizza i pasta. Paweł Loroch pokazuje, jak z kilku prostych składników upiec sycącą, ciepłą przekąskę. Focaccia to rodzaj pieczywa, na który każdy region Włoch ma swój sposób. W Ależ Talerz serwujemy ją w połączeniu z pomidorkami koktajlowymi i świeżym rozmarynem - dzięki któremu rozgrzejemy szare komórki.

Przepis na: focaccia na wzmocnienie sprawności mózgu

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij
Pytania zadane przez innych użytkowników
ginger zapytał(a) 12 grudnia 2013
Wygląda smakowicie... a w jakiej temperaturze piec?
anna.kuszen odpowiedział(a) 13 grudnia 2013
Polecam do 200 stopni

Polecane Kroki do zdrowia

Przeżyj zdrowy tydzień

Długość trwania: 1 tydzień

najpopularniejsze artykuły

3 razy guacamole

Małgorzata Dzięgielewska

Powiązane artykuły

Wiosenny detoks

Wiosna to idealny moment, by oczyścić swój organizm z zanieczyszczeń i toksyn. Ale nawet świetnie przeprowadzony...
Wiosna to idealny moment, by oczyścić swój organizm z zanieczyszczeń i toksyn. Ale nawet świetnie przeprowadzony detoks nie wystarczy, jeśli nie będziemy odpowiednio dbać o wątrobę, nerki, jelita i skórę – to najważniejsi aktorzy odpowiedzialni za porządek w organizmie.

Ciasto na pizzę – zdrowe, bo razowe

Mit kaloryczności pizzy już dawno został obalony i chyba nikt nie wątpi, że jeśli ją odpowiednio przygotować,...
Mit kaloryczności pizzy już dawno został obalony i chyba nikt nie wątpi, że jeśli ją odpowiednio przygotować, może być lekka i zdrowa. Podstawą jest ciasto na pizzę. Wypróbujcie nasz przepis na ten włoski klasyk w zdrowej wersji.

Mózg jak mięsień

Do niedawna sądzono, że mózg rozwija się do dwudziestki, a później jest już tylko gorzej. Coraz więcej...
Do niedawna sądzono, że mózg rozwija się do dwudziestki, a później jest już tylko gorzej. Coraz więcej wskazuje jednak na to, że mózg działa trochę jak mięsień. Obumiera tylko wtedy, kiedy jest bezczynny. Trenowany – nabiera siły.

Naturalny ketchup – zdrowszy niż pomidor!

W ugotowanym pomidorze jest znacznie więcej likopenu – naturalnego barwnika...
W ugotowanym pomidorze jest znacznie więcej likopenu – naturalnego barwnika roślin o właściwościach przeciwnowotworowych – niż w surowym. Ketchup zdrowszy niż pomidor? Tak, ale tylko jeśli nie zawiera chemii.