Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowe jedzenie

Ależ Talerz 9: pstrąg na muskuły

Tym razem zapraszamy Was do nowej kuchni, a niej podpowiadamy, jak przyrządzić potrawę 3 w 1: lekką, szybką i zdrową. Ryby dobrze wpływają na wszystko, a obiad z pstrągiem na talerzu to gwarancja białkowego doładowania i całej gamy pożądanych przez organizm składników odżywczych.

Przepis na: pstrąg na muskuły

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij
Pytania zadane przez innych użytkowników
brownsugar zapytał(a) 20 grudnia 2012
Pytanie dotyczy artykułu Ależ Talerz 9: pstrąg na muskuły
Jakie ryby są jeszcze dobrym źródłem białka?
fearless odpowiedział(a) 30 grudnia 2012
Wszystkie ryby zawierają białko, ale moim zdaniem lepiej zastąpić ryby fasolą, a kwasy Omega 3 i 6 są zawarte w maśle Flora, majonezie, oliwie z oliwek. Fasola także zawiera białko. Czasami w programie "Uwaga" mówią o tym, że rzeczki, jeziora itp. ciągle są zanieczyszczone, bo ludzie wrzucają tam odpady, różne substancje, które zatruwają ryby. A potem ludzie to jedzą.
Mewa112 odpowiedział(a) 6 stycznia 2013
Nie wiem ile czego zawierają jakie ryby, ale fakt, że w większości są bardzo wartościowe. Co do zanieczyszczeń to są gatunki które ich wchłaniają więcej jak np. makrela i takie, które nie wchłaniają ich prawie wcale jak tuńczyk. Oczywiście jedzenie tylko ryb nie zaspokoi wszystkich potrzeb naszego organizmu... to logiczne. Teraz jest trend na jedzenie surowych warzyw i owoców, podobno najlepiej by stanowiły one 90% dziennego wyżywienia, ale to różnie podają. Ogólnie przepis mi sie podoba bo jest łatwy szybki i przyjemny, a ja strasznie nie lubię gotować więc im mniej wymyślnie.. tym lepiej :)
NoBsooN odpowiedział(a) 1 stycznia 2013
Karpik i dorsz :P
CzerwonkaPaulina odpowiedział(a) 25 grudnia 2012
Moim zdaniem wszystkie :D

Powiązane artykuły

Agresja na talerzu

To, co jemy, wpływa na poziom naszej agresji. Źle dobrana dieta może być źródłem ciągłej irytacji. A...
To, co jemy, wpływa na poziom naszej agresji. Źle dobrana dieta może być źródłem ciągłej irytacji. A to bywa męczące – także dla otoczenia. Podpowiadamy, jak komponować posiłki, by nasz układ nerwowy działał możliwie najlepiej.

Ależ Talerz 26: awokado z kurczakiem na spalanie tłuszczu

Paweł Loroch, zainspirowany kuchnią meksykańską, przyrządza danie dla tych,...
Paweł Loroch, zainspirowany kuchnią meksykańską, przyrządza danie dla tych, którzy szukają metody na szybsze spalanie tłuszczu.

Ależ Talerz 23: sałatka szopska na metabolizm

Dbasz o linię, a termin "szybka przemiana materii" działa na Ciebie jak...
Dbasz o linię, a termin "szybka przemiana materii" działa na Ciebie jak magiczne zaklęcie? Spróbuj lekkiej i zdrowej sałatki szopskiej. Ta bułgarska potrawa poprawia metabolizm i dostarcza kwasów tłuszczowych, które łatwo przekuć na energię.

Ależ Talerz 17: naleśniki ze szpinakiem na poprawę humoru

Paweł Loroch serwuje kolejny przepis z serii "comfort food" - naleśniki...
Paweł Loroch serwuje kolejny przepis z serii "comfort food" - naleśniki ze szpinakiem - potrawę o błyskawicznym tempie przygotowania, która równie szybko koi nerwy