Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowy styl życia

GALERIA: Gotowanie w epoce rysunkowej

GALERIA: Gotowanie w epoce rysunkowej
Ilustracja: Julia Rothman | www.juliarothman.com

Absolutny szał na gotowanie, próbowanie i smakowanie chyba na dobre zadomowił się przy naszych blatach i kuchennych stołach. Po kulinarne inspiracje sięgamy do przeróżnych źródeł, a książki kulinarne naszych mam mają teraz swoje drugie 5 minut. Co by było gdyby ich treść zamienić na ilustracje?

W naszej galerii tym razem serwujemy wykwintnie ilustrowane przepisy kulinarne. Pięknie wyrysowane miary i ilości, finezyjne instrukcje, które dodają do gotowania czegoś z komiksu, kreskówki czy baśni.

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij

Powiązane artykuły

GALERIA: Kuchenne laboratorium

Gotowanie nie jest proste, ale za to naukowo wytłumaczalne. W swojej kulinarnej publikacji udowadnia...
Gotowanie nie jest proste, ale za to naukowo wytłumaczalne. W swojej kulinarnej publikacji udowadnia to Nathan Myhvold, były inżynier Microsoftu.

GALERIA: Na talerzu

Figlarne talerze sfotografowane przez szwedzkiego fotografa Philipa Karlberga bawią swoją zawartością....
Figlarne talerze sfotografowane przez szwedzkiego fotografa Philipa Karlberga bawią swoją zawartością. Te kolorowe konstrukcje mogą wprawić Was w wyborny nastrój, kiedy za oknem o przerażająco wczesnej porze zapada jesienny mrok.

GALERIA: Miód - słodkie dzieło sztuki

Aby wytworzyć 1 kg miodu, pszczoły muszą przysiąść około 4 miliony razy na kwiatach lub liściach. Chyba...
Aby wytworzyć 1 kg miodu, pszczoły muszą przysiąść około 4 miliony razy na kwiatach lub liściach. Chyba zgodzicie się z nami, że tak drogocenny produkt zasługuje na piękne opakowanie.

Zupa szczawiowa z jajkiem, ale przepiórczym!

W końcu jest. Wyczekany ON – szczaw. Nie znam osoby, której nie kojarzyłby...
W końcu jest. Wyczekany ON – szczaw. Nie znam osoby, której nie kojarzyłby się z dzieciństwem, wakacjami i zupą szczawiową zabielaną śmietaną, obowiązkowo z jajkiem. Tym razem zamiast kurzego wybieramy przepiórcze.