Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowy organizm

Płatki śniadaniowe - porcja toksyn z rana

Płatki śniadaniowe - porcja toksyn z rana
Gotowe płatki śniadaniowe - miska pustych kalorii. Ilustracja: Hosanna Salamon

Pakując do miski gotowe płatki śniadaniowe, serwujecie sobie puste kalorie i szkodliwe dla organizmu związki. Nie dajcie się nabrać na „zdrowe muesli” ‒ nawet zawarte w płatkach owoce faszerowane są dodatkami.

Ilustracja: Hosanna Salamon


Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij

Powiązane artykuły

18 przepisów na królewskie śniadanie

Wiadomo, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Każdemu jednak brakuje czasem inspiracji...
Wiadomo, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Każdemu jednak brakuje czasem inspiracji na poranny talerz. Dlatego przeszukaliśmy dla was bezkresne morze przepisów na śniadanie z najpiękniejszych polskich blogów kulinarnych.

Chleb tostowy – gorzej już być nie może

Aromatyczny tost z szynką i serem... Chleb tostowy teoretycznie mógłby się składać się z mąki pszennej,...
Aromatyczny tost z szynką i serem... Chleb tostowy teoretycznie mógłby się składać się z mąki pszennej, drożdży, wody i cukru. Praktycznie składa się także z całej gamy chemicznych dodatków. Plusów takiego śniadanka brak, minusów za to całe mnóstwo.

Granola – śniadanie pełne mocy

Rano potrzebujemy energii, a więc pożywnego śniadania. Granola – oto idealny sposób na poranną niemoc...
Rano potrzebujemy energii, a więc pożywnego śniadania. Granola – oto idealny sposób na poranną niemoc według Elizy Krakówki, mamy dwóch energicznych dziewczynek, współwłaścicielki kawiarni My’o’My i pasjonatki fotografii.

Parówki z piekła rodem

Mamy dla was przepis na paróweczki: wystarczy zmieszać tłuszcz, zmielone korpusy, kości karku i skóry...
Mamy dla was przepis na paróweczki: wystarczy zmieszać tłuszcz, zmielone korpusy, kości karku i skóry wieprzowe, a potem doprawić fosforanami i azotanem sodu. A teraz poczytajcie, czego się spodziewać po spożyciu.