Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowy organizm

Rady dietetyka dla Pozornych Twardzieli cz. 4

Rady dietetyka dla Pozornych Twardzieli cz. 4
Zdjęcie: shutterstock

Jeśli cierpisz na bezsenność przyjrzyj się swojej diecie – może to ona jest przyczyną. Skorzystaj z listy top składników zapewniających zdrowy sen.

 

Sylwia Leszczyńska- dietetyczka kliniczna, psychodietetyczka, certyfikowana europejska specjalistka leczenia otyłości (cert. SCOPE), właścicielka Instytutu Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej „Sanvita” (www.instytutsanvita.pl). Członkini Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego i Europejskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością. Ekspertka ds. żywienia w programach tv, m.in. „Sztuka życia” i „Miasto kobiet” i in.


Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij

Powiązane artykuły

Pozorni Twardziele

Pozorni Twardziele uważają, że dbanie o zdrowie jest dla hipochondryków. Oni sami nie przyznają się do...
Pozorni Twardziele uważają, że dbanie o zdrowie jest dla hipochondryków. Oni sami nie przyznają się do żadnych kłopotów i nie będą zmieniać swojego życia tylko dlatego, że tak jest zdrowo. To dla mięczaków.

Rady fizjoterapeuty dla Pozornych Twardzieli

84% Pozornych Twardzieli spędza wolny czas, oglądając telewizję. A gdzie...
84% Pozornych Twardzieli spędza wolny czas, oglądając telewizję. A gdzie czas na ćwiczenia? Jest na szczęście na to rozwiązanie. Można ćwiczyć, oglądając telewizję.

Rady dietetyka dla Pozornych Twardzieli cz. 3

Nadmierne spożycie soli zwiększa częstotliwość występowania nadciśnienia...
Nadmierne spożycie soli zwiększa częstotliwość występowania nadciśnienia tętniczego oraz udarów mózgu. Należy ograniczać dodawanie soli do potraw podczas gotowania oraz w trakcie jedzenia.