Przejdź do treści

Warsztaty kuchni roślinnej

Warsztaty kuchni roślinnej
Już w najbliższy weekend w Centrum Stworzone dla Zdrowia odbędą się warsztaty kuchni roślinnej. Zdjęcie: shutterstock
Podoba Ci
się ten artykuł?
Udostępnij bliskim
Najnowsze
Meghan Markle i książe Harry
Meghan Markle podróżuje samolotem. Nasz ekspert odpowiada, czy latanie jest bezpieczne dla ciąży?
Główny Inspektor Sanitarny: teorie przeciwników szczepień to szarlataneria
Anja Rubik przekazuje 1000 książek „#SEXEDPL” do polskich szkół
Ewa Chodakowska
Ewa Chodakowska zachęca do badań piersi
Lizi Jackson-Barrett
Łysa Lizi Jackson-Barrett: Rok temu płakałam. Teraz czuję się świetnie

Czy wiedziałeś o tym, że można zrobić twarożek, nie używając nawet grama białego sera, a czekoladę wyprodukować z daktyli? W najbliższy weekend w Centrum Stworzone dla Zdrowia odbędą się warsztaty kuchni roślinnej. Poprowadzi je Joanna Szachowska-Tarkowska, właścicielka restauracji Veg Deli.

Jeśli jesteś weganinem, nie musimy tłumaczyć, dlaczego warto przyjść. Jeśli jednak twoje codzienne menu przypomina jadłospis jaskiniowca – powinieneś posłuchać o tym, jaki wpływ na zdrowie mają produkty zwierzęce. Podczas warsztatów udowodnimy, że kuchnia roślinna to nie tylko tofu i kotlety sojowe. Dodając odrobinę fantazji i szczyptę wiedzy, można wyczarować prawdziwą rozkosz dla podniebienia. Przejście na dietę roślinną może się okazać bardzo smacznym doświadczeniem, które dodatkowo zdziała mnóstwo dobrego dla stanu twojego zdrowia. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak to zrobić oraz w jakie składniki się zaopatrzyć, aby zachować zrównoważoną dietę i zastąpić produkty pochodzenia zwierzęcego – nie możesz przegapić tych warsztatów.

W Centrum Stworzone dla Zdrowia przez cały tydzień będziemy promować zdrowe nawyki żywieniowe. Od poniedziałku do piątku zapraszamy na konsultacje z Lidią Sykulak – właścicielką firmy Goodyfoody, która zajmuje się przygotowywaniem zdrowych, pełnowartościowych posiłków. Przyjdź i dowiedz się, co jeść dla zdrowia.

Harmonogram:

Sobota i niedziela (7.09–8.09)

Warsztaty kulinarne z Joanną Szachowską-Tarkowską
12:00–15:00 – Jak szybko, łatwo i przyjemnie przejść na dietę roślinną – przystawki.
16:00–19:00 – Jak szybko, łatwo i przyjemnie przejść na dietę roślinną – obiady.

Od poniedziałku do piątku (09.09–13.09)

Konsultacje w zakresie zdrowego żywienia z Lidią Sykulak.
Codziennie w godzinach 10:00–12:00 oraz 18:00–20:00.

Podoba Ci się ten artykuł?

Tak
Nie

Zainteresują cię również:

Angelina Jolie najpierw szokowała, teraz ratuje życie

Strach przed bólem gorszy niż ból

Strach przed bólem gorszy niż ból

6 badań, dzięki którym diagnozujemy nowotwory

Nie odkrywaj swojej pasji – stwórz ją

Zdenerwowany? Zjedz coś

Fitness na zdrowe jelita

Owoce i warzywa bez przemycania

Owoce i warzywa bez przemycania

Pies kontra upał. Jak pomóc zwierzakowi?

10 ekokosmetyków idealnych na lato

10 rzeczy, które czyścisz źle, za rzadko lub wcale

Mamo, mam coś w oku!

Tarta z pomidorami, ricottą i parmezanem