Niniejszy serwis korzysta z plików cookies celem realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Informujemy, iż istnieje możliwość określenia warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies za pomocą przeglądarki. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję Zamknij. W przypadku, gdy nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij Polityka plików cookies
HelloZdrowie HelloZdrowie HelloZdrowie

Zdrowe jedzenie

Zamknąć lato w słoiku

Zamknąć lato w słoiku
Zdjęcie: Owocowy Dom

Owocowy Dom to powrót do korzeni, odtworzenie niepowtarzalnej atmosfery kuchni, w której gospodyni gotuje śliwkowe powidła i kompot z wiśni, przepełnionej zapachem cynamonu i goździków. W dalszych planach firmy są warsztaty dla miłośników owocowych przetworów – tak o koncepcji Owocowego Domu opowiada jego twórca. Nazwę pan Wojtek wymyślił sam, choć oczywiście była konsultowana z rodziną. –Krążyliśmy wokoło: owocowy warsztat, owocowa manufaktura, owocowy sad etc... Ale chciałem, aby nazwa nie tylko ładnie brzmiała w uszach, ale też ładnie wyglądała pisana tekstem. A to ważne, bo estetyczna, dopracowana etykieta jest ważnym elementem komunikacji.

Ale to, co najważniejsze, to zawartość słoików. Filozofia i misja Owocowego Domu skupia się wokół szeroko pojętego zdrowego i ekologicznego stylu życia, w myśl maksymy mówiącej o tym, że „jesteśmy tym, co jemy”. Do produkcji przetworów firma wykorzystuje wyłącznie owoce z ekologicznych plantacji, a te – zaopatrzone w certyfikat – nie mają prawa stosować ani pestycydów, ani herbicydów. – To oczywiście naraża ich na mniejsze plony, ale za to jakość owoców jest naprawdę wyśmienita! – twierdzi pan Wojciech. – Owocowy Dom z założenia ma działać na niewielką skalę, za to zachowując wyjątkową jakość. Przetwarza jedynie 100 kg owoców z każdego rodzaju. To daje jedynie około 450 słoików. Nie mamy możliwości produkcji na masową skalę.

Te unikalne produkty można kupić za 12 do 16 złotych. Pełen asortyment dostępny na stronie www.owocowydom.pl (w sześciopaku trochę taniej!), a także w ekologicznych sklepach na terenie całego kraju.

Zapytaj i podziel się wiedzą

Aby zadać pytanie musisz się zalogować
Wyślij

Polecane Kroki do zdrowia

Przeżyj zdrowy tydzień

Długość trwania: 1 tydzień

najpopularniejsze artykuły

3 razy guacamole

Małgorzata Dzięgielewska

Powiązane artykuły

Kisić, co się da!

Kisić czas. I to nie tylko kapustę, ale też ogórki, buraki, grzyby. Kiszone warzywa i owoce nie tylko...
Kisić czas. I to nie tylko kapustę, ale też ogórki, buraki, grzyby. Kiszone warzywa i owoce nie tylko nie tracą cennych witamin, ale mają ich nawet więcej niż świeże. A zatem słoje w dłoń!

Domowy ketchup

Ketchup – kto go nie zna? Kto go nie lubi? Idealny do śniadania, jako dodatek do niejednego obiadu i...
Ketchup – kto go nie zna? Kto go nie lubi? Idealny do śniadania, jako dodatek do niejednego obiadu i kolacji. Oto przepis na ten uniwersalny sos pomidorowy, bez dodatku sztucznych barwników i ulepszaczy smaku. Pyszny.

GALERIA: Zawekowane piękności

Wyobraź sobie spiżarnię pełną małych dzieł sztuki. Etykiety z dżemów, kiszonych ogórków czy marynat są...
Wyobraź sobie spiżarnię pełną małych dzieł sztuki. Etykiety z dżemów, kiszonych ogórków czy marynat są obiektem zainteresowania projektantów z całego świata. Nic w końcu nie jest w stanie przekonać nas do nowego produktu bardziej niż opakowanie.

Naturalna pasja

Deski do krojenia, misy, tabliczki z wdzięcznymi napisami, noże do smarowania. A wszystko robione ręcznie....
Deski do krojenia, misy, tabliczki z wdzięcznymi napisami, noże do smarowania. A wszystko robione ręcznie. Kto za tym stoi? I Love Nature – mała rodzinna firma, która produkuje kuchenne utensylia z drewna.