Diety dla chorujących – strona 2

Nietolerancja laktozy

Nietolerancja laktozy – czym jest i jakie są jej objawy?

kolendr

Przejadłaś się? Sprawdź, jakie zioła mogą przynieść ulgę

dziewczyna z zasłoniętą twarzą

Masz trądzik różowaty, ale pielęgnacja jest dla ciebie ciągłym wyzwaniem? Dermatolożka podpowiada, czego powinnaś unikać

Kisiel z burakiem i rabarbarem

Kisiel z buraka i rabarbaru. Wypróbuj przepis na bogaty i wartościowy posiłek

Dieta a choroba tarczycy. O najczęściej popełnianych błędach pisze dietetyczka Anna Reguła

dieta pcos

Jaka powinna być dieta przy PCOS? Objaśnia dietetyczka z profilu „Niekoniecznie dietetycznie”

koniczyna czerwona

Koniczyna czerwona – na co pomaga ta niezwykła roślina?

lewandowska

Dieta a Hashimoto. Czy można się wyleczyć dietą? Odpowiada Agata Lewandowska, dietetyk i autorka książki „Hashimoto. Dieta i styl życia w chorobie”

Pęczak z kurkami w sosie kokosowo-tymiankowym

Pęczak z kurkami w sosie kokosowo-tymiankowym

insulinooporność

5 faktów o insulinooporności, które powinnaś znać

Dwie dziewczyny trzymają arbuzy przy twarzy

Wiesz, czego nie powinnaś jeść, jeśli jesteś uczulona na trawy? O alergiach krzyżowych pisze lekarka Joanna Jamroz-Brzeska

Chia fresca - lemoniada z nasionami chia

Chia fresca – lemoniada z nasionami chia. Na upały idealna!

Fot: Unsplash

PCOS a spożywanie węglowodanów. Dietetyczka „Keep Fit In Style” objaśnia, jak powinna wyglądać dieta

kosz warzyw

„Ruszaj się tak, jak robiły to nasze babcie”. O czym należy pamiętać przy insulinooporności, pisze dietetyk Kamila Urbaniak

Wegański chłodnik z botwinką. Bez mleka i jajek ale z zaskakującymi dodatkami

Palisz papierosy? Oto, co powinnaś jeść

Słabe paznokcie. Jak sobie pomóc dietą?

para z testem ciążowym

Odpowiednia dieta ma wpływ na jakość spermy. Dowiedz się, jak podkręcić jego płodność

Nadwrażliwość na gluten – sprawdź, czy to masz

Nadwrażliwość na gluten – sprawdź, czy to masz

Gluten – czym jest i kto powinien go unikać?

Gluten – czym jest i kto powinien go unikać?

Gdy jelita stają się leniwe. Jak je rozruszać, by poczuć się dobrze?

Kiszone szparagi – prosto ze słoika przez cały rok!

Zielone liściaste warzywa. Dlaczego warto je codziennie jeść?

Rozgotowałaś ryż? Zrób congee ze szparagami

miska z owocami

10 produktów, na które alergicy muszą uważać

miska z warzywami

5 błędów, które popełniasz, gdy przechodzisz na dietę bezglutenową

Zadbaj o układ pokarmowy. 10 lekkostrawnych produktów

dr Magda

Hashimoto a ciąża – fakty i mity. Rozmowa z endokrynolożką i blogerką „Doktor Magdą”

ciasto z pistacjami

10 superfoods, które pomogą zwalczyć stres

Miksujemy: koktajl na piękną skórę

Miksujemy koktajl na piękną skórę

Dziewczyna z bólem gardła

Boli cię gardło? Zobacz, co warto dzisiaj zjeść na obiad

Poniedziałek witasz zakatarzona, a w szafce masz kaszę jaglaną? Zobacz trzy przepisy na przeziębienie!

Co jeść, gdy masz łuszczycę

Łuszczyca – 10 produktów, które warto jeść, gdy chorujesz

„Jedzenie jest jak plaster na trudne emocje i jednocześnie jest najczęściej nadużywanym środkiem uspokajającym”

Gruszkowe brownie bez pieczenia

WIdok na dwie drewniane łyżeczki, w których jest sól. Dwa rodzaje soli - kuchenna i morska. Wszytsko na ciemnym tle.

Choroby autoimmunologiczne – winna sól?

Olej kokosowy – kosmetyk, lek i suplement

Olej kokosowy – kosmetyk, lek i suplement

Żywność przeciwko alergii

Odchudzanie cukrzyka bez błędów

Nie, dziękuję, jestem na diecie

Gotowanie: temperatura najzdrowsza dla serca

Regeneracja wątroby – naukowcy znaleźli najlepszy sposób

Regeneracja wątroby – naukowcy znaleźli najlepszy sposób

Bez nabiału da się żyć

Bez nabiału da się żyć

Top 10 produktów chroniących przed rakiem

Top 10 produktów chroniących przed rakiem

Żywność funkcjonalna ‒ co to takiego?

Żywność funkcjonalna ‒ co to takiego?

Niedoczynność tarczycy - trening i żywienie

Niedoczynność tarczycy – trening i żywienie

Akcja bez glutenu: gryka

Akcja bez glutenu: gryka

Stany zapalne – nie daj się im!

Dieta na stany zapalne organizmu