Przepisy – strona 13

Spaghetti z cukinii z figami

Bezmięsny obiad! Makaron z cukinii w towarzystwie fig

Nie marnuj jedzenia! Kotleciki z resztek po wyciskaniu soków

Przepis na ratattouille – warzywny gulasz

jajka szpinak

5 zdrowych przekąsek potreningowych. Przygotujesz je w kilka minut, a zapewnią energię na długo

Domowa „jarzynka”

Przepis na domową przyprawę z warzyw typu „jarzynka” lub „vegeta”

Pizza ze szparagami

Marzysz o lecie? Niech ta pizza ze szparagami i kozim serem ci je przypomni!

Zdrowa kolacja na szybko: tortilla z tuńczykiem

Zdrowa kolacja na szybko: tortilla z tuńczykiem. Alternatywa dla standardowej kanapki

grilowane warzywa

Co powiesz na jazdę próbną z zieloną dietą? Kasia Bem poleca jadłospis na wegetariański dzień

Kiczeri, czyli detoks po indyjsku. Poleca Kasia Bem

Muffiny z rabarbarem i glazurą tahini

Chleb bez mąki. Wzbogać swoje wielkanocne menu o zdrowe pieczywo

Deser z matcha, czyli wegańska galaretka

Deser z matcha, czyli wegańska galaretka bez grama żelatyny

pesto

Znudziło ci się tradycyjne pesto? Zaszalej ze składnikami i odkryj jego smak na nowo!

Sernik lekki jak piórko

Przepis na sernik jogurtowy z malinami

Przepis na owsiano-kokosowe muffinki otrębowe

Sałatka z batatami i brokułem. Smakowita i oryginalna propozycja na kolację

Frittata ze szparagami

Frittata ze szparagami. Dasz się skusić?

bakłażan nadziewany

Bakłażan nieźle nadziany. Dyniowo-jarmużowy farsz to strzał w dziesiątkę!

Onigirazu – „sushi kanapka” ze szparagami

Gryczane kaszotto z zielonym groszkiem. Może nie wygląda, ale smakuje obłędnie!

Tarta z cukinią w roli głównej. Delikatna w smaku i niskokaloryczna

awokado

Awokado w duecie z czarnym makaronem. Smak do pokochania!

Limonkowy mus z galaretką z kiwi. Smakuje doskonale i dostarcza mnóstwa witaminy C

Seler naciowy – patent na wege leczo

Przepis na wege leczo z selerem naciowym

Masz ochotę na coś słodkiego? Spróbuj wegańskie brownie z fasoli

Jabłka z niespodzianką. Nasz narodowy owoc w nietypowym wydaniu

Crumble, czyli deser z… selerem!

Crumble, czyli deser z… selerem!

Wegański sernik z nerkowców. Robi się go błyskawicznie i nie wymaga pieczenia

Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą

Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą. Pyszna propozycja na zbliżający się sezon grillowy

Buraczany krem w towarzystwie miętowego pesto i aksamitnej śmietanki z fety

Miksujemy: koktajl na piękną skórę

Miksujemy koktajl na piękną skórę

Sałatka z kaszy gryczanej i kalafiora z winogronami

Budyń z fasoli

Fasola – idealna na… budyń! W sam raz na deser po sytym obiedzie

Chrup, chrup pora!

Pierogi orkiszowe z kiszoną kapustą

Masz ochotę na pierogi? Spróbuj w zdrowszej wersji: orkiszowe z kiszoną kapustą

Pomysł na małże

Masz ochotę na makaron? Spróbuj małży w towarzystwie koperku i białego wina

Pasztet z czarnej fasoli. Jest o wiele mniej kaloryczny niż klasyczny mięsny

Gulasz vege to jest to!

Wegański gulasz na trzy sposoby. Wypróbuj przepisy od Kasi Bem

Wegańska sałatka z papają

Wegańska sałatka z papają. Orient na wyciągnięcie ręki!

Sałatka z pieczoną rzodkiewką i orkiszem

Sałatka z pieczoną rzodkiewką i orkiszem. Pomysł na proste i smaczne śniadanie do pracy

Pieczone awokado z ostrą nutą. Wsadź do piekarnika dalekiego kuzyna popularnej gruszki!

Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym

Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym w towarzystwie chipsa z szynki. Masz ochotę?

Sałatka owsiana z gruszką, kurczakiem i awokado – idealna na koniec zimy

Kurkuma – królowa alternatywnej medycyny indyjskiej. Spróbuj jej w połączeniu z polskimi warzywami

Superduet: topinambur z komosą ryżową

Superduet: topinambur z komosą ryżową. Skomplikowanie tylko brzmi

Makrela – tym razem pieczona

Skuś się na królową wśród ryb! Pieczona makrela z ziołowym aromatycznym kuskusem

pęczek rzodkiewki

Rzodkiewka – nie tylko do kanapki. Propozycja na obiad z tym warzywem w roli głównej

Matcha – nowe wcielenie zielonej herbaty

Matcha – nowe wcielenie zielonej herbaty