Przepisy – strona 2

Szakszuka z botwiny, sera koziego i jajka. To jest pyszne, proste, tanie i zdrowe

Sałatka z komosą ryżową i winogronami

Sałatka z komosą ryżową i winogronami. W sam raz na wzmocnienie odporności!

„Żonom zawsze powtarzam, że smacznie przyrządzony obiad jest podstawą szczęścia domowego i dobrego humoru męża”. Lucyna Ćwierczakiewiczowa i jej „365 obiadów”

Omlet bez mąki z warzywami

Omlet bez mąki z warzywami – świetny pomysł na śniadanie

Superkanapki z batata. Bezglutenowe, wegańskie i zdrowe

Tarta z pomidorami, ricottą i parmezanem. Pyszne, pożywne i orzeźwiające danie na lato

Naleśniki ryżowe z kabaczkiem. Aromatyczne danie w sam raz na sierpień

Curry z kukurydzy

Złociste curry z kukurydzy. Przyjemny, lekko słodki smak, który pokochasz od pierwszej łyżki!

Wegańskie lody ze słonym karmelem. Idealne połączenie na upalne dni

Lody z zielonego groszku

Lody z zielonego groszku. Obłędny smak, bajeczny kolor!

Chłodnik arbuzowo-pomidorowy

Gazpacho z arbuza i pomidorów. Zmiksuj przepyszny i zdrowy chłodnik

fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa rządzi! 3 przepisy na dania z tym warzywem w roli głównej

Ajwar

Przepis na ajwar – sos o niepowtarzalnym kolorze

bób

Bób – wypróbuj przepis na pyszną sałatkę w tym warzywem

Kisiel z burakiem i rabarbarem

Kisiel z buraka i rabarbaru. Wypróbuj przepis na bogaty i wartościowy posiłek

Letnie kompoty z owoców i kwiatów

Letnie kompoty z owoców i kwiatów. Idealne na upalny dzień

Wegetariańska carbonara z grzybami

Wegetariańska carbonara z grzybami. Lekki i zdrowy posiłek na lato

Caponata, czyli… bigos po włosku!

Wegańskie lody – idealne na lato

Kombucza – stwórz sobie własny probiotyk

Kotleciki ze świeżej kolby kukurydzy

Sorbety warzywno-owocowe. Idealnie pomogą przetrwać upały!

Tort cytrusowo-szpinakowy

Tort cytrusowo-szpinakowy. Smak, którego nie sposób zapomnieć!

Malinowo – morelowa pyszność pod owsianą kruszonką

Letnia sałatka z kurkami. Odrobina lasu na talerzu

Jabłka na patyku. Uważaj, ten deser może uzależnić!

Sałatkowy dream team: marchewka i olej rzepakowy

Sałatkowy dream team: marchewka i olej rzepakowy

Pizza z kurkami

Orkiszowa letnia pizza z kurkami. Jedz bez wyrzutów sumienia!

wegańskie lody malinowo-porzeczkowe

Wegańskie lody porzeczkowo-malinowe. Smakują bosko!

Truskawkowe żelki. Doskonały smakołyk bez grama chemii

Kukurydziane ciasteczka z pigwą

Kukurydziane ciasteczka z pigwą

Komosa ryżowa zapiekana z brzoskwiniami

Drożdżówki z rabarbarem

Chrupiące drożdżówki z rabarbarem i budyniem

lody agrestowe

Jak agrest skończył w… lodach

nernik z brzoskwiniami

Przepis na brzoskwiniowy nernik na zimno. Letnia alternatywa dla tradycyjnego sernika

Wegańskie tarty z borówkami

Wegańskie tarty z borówkami

Przepis na creme brule

Jaglano-brzoskwiniowy crème brûlée z malinami

kokosowa quinoa

Kokosowa quinoa z truskawkami. Świetna propozycja na śniadanie albo przekąskę w upalny dzień

Przepis na aksamitny deser jaglany z jagodami i czereśniami

Unsplash

Kalarepa – schrup ją w sałatce!

Wegańska panna cotta z jeżynami. Bez żelatyny, śmietany i cukru

Marmolada z dzikich mirabelek

Daktyle nadziewane malinami i masłem orzechowym

Letni dżem z jagód. Bez cukru!

Letni dżem z jagód. Bez cukru!

Pęczak z kurkami w sosie kokosowo-tymiankowym

Pęczak z kurkami w sosie kokosowo-tymiankowym

Nie marnuj jedzenia! Cydr ze skórek gruszek

Nie marnuj jedzenia! Cydr ze skórek gruszek

Tian – warzywa w nowej odsłonie. Doskonale sprawdzi się na letnią kolację

Pudding ryżowy z brzoskwiniami

Pudding ryżowy z brzoskwiniami