Odżywianie – strona 25

Dieta śródziemnomorska

Dieta Zone

Dieta South Beach

Dieta Montignaca

Dieta Scarsdale

Dieta Clarka

Dieta paleo

Dieta Atkinsa

Dieta Kwaśniewskiego

Dieta Dukana

Zajawka dnia: Wege McDonald's

Powstaje wege McDonald’s

Węgiel

Węgiel

Wapń

Wapń

Sód

Sód

Siarka

Siarka

Potas

Potas

Magnez

Magnez

Fosfor

Fosfor

Chlor

Chlor

Azot

Azot

L-karnityna

L-karnityna

Cholina

Cholina

Kwas oleinowy (OA)

Kwas oleinowy (OA)

Kwas gamma-linolenowy (GLA)

Kwas gamma-linolenowy (GLA)

Kwas alfa-linolenowy (ALA)

Kwas alfa-linolenowy (ALA)

Kwas dokozaheksaenowy i eikozapentaenowy (DHA i EPA)

Kwas dokozaheksaenowy i eikozapentaenowy (DHA i EPA)

Koenzym Q (ubichinon)

Koenzym Q (ubichinon)

Izotiocyjaniany

Izotiocyjaniany

Polifenole

Polifenole

Karotenoidy

Karotenoidy

Fakty i mity: Alkohol plus antybiotyki

Czy antybiotyki można łączyć z alkoholem?

Żelazo

Żelazo

Selen

Selen

Molibden

Molibden

Miedź

Miedź

Mangan

Mangan

Fakty i mity: Margaryna

Czy margaryna pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu?

Krzem

Krzem

Kobalt

Kobalt

Jod

Jod

Fluor

Fluor

Cynk

Cynk

Chrom

Chrom

Bor

Bor

Witamina K

Witamina K

Witamina E

Witamina E

Witamina D

Witamina D

Witamina C

Witamina C