Znana sieć sklepów wycofuje rodzynki. Mogą być zanieczyszczone groźną dla zdrowia toksyną Magdalena Bury-Motyl 27.09.2022
Słodycze dla cukrzyka – jaki typ jest dozwolony? Zdrowe desery i przekąski Milena Marchewka 26.09.2022
Bromelaina – właściwości, wskazania i przeciwwskazania. Na co pomagają tabletki z ananasa? Justyna Mazur 26.09.2022
Jak przygotować zupę, która będzie sycąca i dobrze zbilansowana? Magda Gembacka dzieli się swoimi radami Magdalena Bury-Motyl 21.09.2022
Popularny gazowany napój może wywołać choroby sercowo-naczyniowe? Naukowcy ostrzegają Aleksandra Tchórzewska 21.09.2022
Popularny makaron wycofany ze sprzedaży. Zawiera niebezpieczne dla zdrowia toksyny Ewa Wojciechowska 15.09.2022
Komonica zwyczajna – właściwości, cena, uprawa tej wyjątkowej rośliny pastewnej Natalia Suchocka 12.09.2022
Mizuna (sałata japońska) – przepisy, właściwości, uprawa musztardowca w ogródku i na balkonie Natalia Suchocka 11.09.2022
Galangal – co to jest, gdzie kupić i jak wykorzystać kłącze popularne w kuchni azjatyckiej? Milena Marchewka 11.09.2022
Sprawdzili mięso z supermarketów. Ponad 99 proc. filetów z kurczaka nosi ślady choroby Ewa Wojciechowska 09.09.2022
Zioła na wątrobę – na co pomagają i jak je stosować, właściwości ostropestu, karczocha i lukrecji Milena Marchewka 05.09.2022
„Cukrzycę typu II da się opanować dietą. I to była moja najważniejsza broń w tej walce” – pisze Irena Wielocha w swojej książce redakcja Hello Zdrowie 04.09.2022
Męczy cię katar, kaszel i bolące gardło? Lekarka Miriam Staier wymienia, po jakie leki roślinne warto sięgnąć Ewa Wojciechowska 01.09.2022
Betulina – właściwości ekstraktu z kory i liści brzozy. Sok, krem czy napar? Milena Marchewka 25.08.2022
Używasz zamiennie proszku do pieczenia i sody oczyszczonej? Ekspertki Czytamy Etykiety wyjaśniają, czy to na pewno dobry pomysł Ewelina Kaczmarczyk 24.08.2022
Czy herbatki na odchudzanie rzeczywiście są w stanie nam pomóc? Odpowiadają eksperci z Dietetyka #NieNaŻarty Ewelina Kaczmarczyk 19.08.2022
Popularny alkohol wycofany ze sprzedaży. Powodem możliwa zawartość kawałków szkła Ewa Wojciechowska 19.08.2022
Trujące grzyby po nasoleniu żółkną? Dr Katarzyna Siuzdak rozprawia się z mitami na temat toksycznych grzybów i mówi, jak naprawdę je rozpoznać Ewelina Kaczmarczyk 16.08.2022
Masz problemy z jelitami? Wypróbuj „Metodę 5R”, czyli plan naprawczy polecany przez dietetyka Magdalena Bury-Motyl 12.08.2022
Popularne lody wycofane. Powodem wystąpienie rakotwórczego tlenku etylenu Magdalena Bury-Motyl 09.08.2022
4 propozycje „inflacyjnych” obiadów do 8 zł. Polecają dietetycy z profilu Dietetyka #NieNaŻarty Ewelina Kaczmarczyk 08.08.2022
Pyszny, w kolorze bursztynu i niezwykle zdrowy. Poznaj moc miodu wrzosowego! Milena Marchewka 07.08.2022
Poznaj 8 tanich składników i pomysły na to, jak je wykorzystać w kuchni. Radzi Olga Pawlikowska Ewelina Kaczmarczyk 05.08.2022
Często kupujesz arbuza? Agnieszka Pocztarska podpowiada, którego wybrać, by był idealny Magdalena Bury-Motyl 04.08.2022
Popularna sieć sklepów wycofuje z obrotu bagietki. Powodem groźne bakterie Magdalena Bury-Motyl 02.08.2022
Po jakie warzywa i owoce sięgać w sierpniu, by zaoszczędzić? Dietetycy mają kilka propozycji Magdalena Bury-Motyl 01.08.2022
Czy nabiał zapycha żyły? „Ta teoria jest niekompletna i nieobiektywna” – wyjaśnia Michał Kot Magdalena Bury-Motyl 01.08.2022
Przyprawa do ziemniaków pieczonych i smażonych – jak zrobić taką bez soli? Milena Marchewka 26.07.2022
Piotr Ciemny: Zbieranie chwastów kojarzy się ze starszym panem w kaloszach, w obdartej koszuli. Ja do tego obrazka ludziom nie pasowałem Ewelina Kaczmarczyk 22.07.2022
Metody utrwalania żywności – czym różni się liofilizacja od termizacji Justyna Makowska-Tomalczyk 18.07.2022
Superowoc, który zapewni ci zdrowie i długie życie. Poznaj jagodę kamczacką! Aleksandra Tchórzewska 18.07.2022
„Zbyt niski poziom cholesterolu zwiększa ryzyko nie tylko agresji, ale także choroby afektywnej dwubiegunowej, depresji i samobójstw” – mówi psychodietetyczka Agnieszka Ślusarska-Staniszewska Barbara Dąbrowska-Górska 17.07.2022
Często kupujesz cytrusy? Dokładnie sprawdzaj ich etykiety! O tym, dlaczego warto to robić, mówi chemiczka Aleksandra Tchórzewska 15.07.2022
Popularne lody wycofane ze sklepów. Powodem jest zanieczyszczony składnik Ewa Wojciechowska 14.07.2022
Kwas chlebowy ma więcej zalet, niż myślisz. Pij go więc na zdrowie! Aleksandra Tchórzewska 11.07.2022
Czy guma do żucia jest dobra na wszystko? Profesorka Katarzyna Siuzdak o kontrowersjach wokół popularnego produktu Magdalena Bury-Motyl 11.07.2022