Sezon na rabarbar w pełni! Poznaj 3 fakty na jego temat, których nie znałaś Ewelina Kaczmarczyk 14.05.2021
Dlaczego nie możesz przytyć? Wyjaśniają żywieniowcy z „Dietetyki nie na żarty” Ewa Wojciechowska 13.05.2021
Uważaj na barwnik E171 w produktach spożywczych. Może mieć działanie rakotwórcze i uszkadzać DNA Magdalena Bury-Motyl 07.05.2021
5 sposobów na pokrzywę Sylwii Majcher. Jeśli do tej pory sądziłaś, że to bezużyteczny chwast, to byłaś w ogromnym błędzie Ewelina Kaczmarczyk 04.05.2021
Co ludzie myślą, gdy nie mogą schudnąć? „Jem za dużo, za mało się ruszam, jestem beznadziejny”. Jak jest naprawdę? Magdalena Bury-Motyl 19.04.2021
„Karmię piersią, jem zdrowo”. Książka, którą powinna przeczytać każda świeżo upieczona mama! Magdalena Bury-Motyl 12.04.2021
Tegoroczna „Brudna Dwunastka” ogłoszona! Które owoce i warzywa są najbardziej zanieczyszczone? Magdalena Bury-Motyl 08.04.2021
Rozporządzenie Komisji Europejskiej: koniec z produktami, które mają za dużo tłuszczów trans Ewa Wojciechowska 02.04.2021
Nie farbuj jajek w chemicznych barwnikach. Czym naturalnie zabarwić pisanki? Ewa Wojciechowska 01.04.2021
Mięso z probówki. Fragment książki „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” Sylwii Majcher Magdalena Bury-Motyl 26.03.2021
Kto powinien jeść jasny, a kto ciemny chleb? Wyjaśniają ekspertki z Czytamy Etykiety Ewa Wojciechowska 24.03.2021
Stop nadmiarowi mięsa, warzywa na stół! Nowa książka Sylwii Majcher „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” już w księgarniach Magdalena Bury-Motyl 24.03.2021
Co oznaczają cyferki na mąkach? Który typ sprawdzi się idealnie przy wypiekach? Wyjaśniają ekspertki z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 18.03.2021
Eko, bio, organic – brzmi chwytliwie, ale co to właściwie oznacza? Tłumaczy eko aktywistka Sylwia Majcher Ewelina Kaczmarczyk 11.03.2021
Zwróć uwagę na oznaczenia plastikowych opakowań. Niektóre mogą wydzielać toksyny! Ewa Wojciechowska 04.03.2021
Negatywnie wpływa na odporność, zaśluzowuje, zwiększa produkcję insuliny? Fakty i mity dotyczące nabiału Ewelina Kaczmarczyk 26.02.2021
Ból brzucha, wzdęcia, uczucie pełności? To mogą być objawy nietolerancji laktozy Magdalena Bury-Motyl 25.02.2021
Najczęściej fałszowana żywność. Sylwia Majcher o pułapkach, które zastawiają na nas producenci Ewa Wojciechowska 17.02.2021
Układ odpornościowy potrzebuje sprawnego napędu. Sylwia Majcher podpowiada, co jeść dla zdrowia Magdalena Bury-Motyl 12.02.2021
W jaki sposób jedzenie pączków poprawia pamięć i usprawnia działanie mózgu? Wyjaśnia neuropsycholożka Magdalena Bury-Motyl 11.02.2021
Wysoki poziom toksycznych metali ciężkich w żywności dla niemowląt. Niepokojący raport zza oceanu Ewa Wojciechowska 05.02.2021
Jak przechowywać zieleninę? Ekoncentryczka ma dla wszystkich kilka rad Magdalena Bury-Motyl 03.02.2021
„Są sytuacje, w których woda z kranu naprawdę nie nadaje się do picia” – mówi Mama Chemik. Czy jednak zawsze należy wybierać wodę z butelki? Magdalena Bury-Motyl 01.02.2021
Stres, niepokój i lęk vs jelita i probiotyki. Biotechnolożka wyjaśnia, jaki to ma związek Magdalena Bury-Motyl 01.02.2021
Czym zastąpić jajka? Podpowiada Agnieszka Pocztarska z Czytamy Etykiety Ewelina Kaczmarczyk 20.01.2021
Co jeść w styczniu? Buraki, seler, marchew… ale nie tylko! Co proponuje Sylwia Majcher? Magdalena Bury-Motyl 18.01.2021