Zdrowe odżywianie – strona 19

GIS ostrzega przed mrożonymi brokułami, w których znaleziono niebezpieczną substancję. Sprawdź, czy ich nie kupiłaś

GIS ostrzega przed mrożonymi brokułami, w których znaleziono niebezpieczną substancję. Sprawdź, czy ich nie kupiłaś

Laktoza – co to jest i w jakich produktach się znajduje?

Tuczące napoje gazowane i energetyczne – mit czy fakt?

Cynamon jest toksyczny? Dietetyczka Zofia Pomes wyjaśnia

Kobieta z drinkiem

Czy alkohol ścina białka mięśniowe i hamuje odchudzanie? Najpopularniejsze mity obala dietetyk Radosław Smolik

Małgorzata Akkus: Jestem wdzięczna za ziemniaki, pszenicę, margarynę i cukier. Dzięki nim przeżyliśmy po 89'

„Jestem wdzięczna za ziemniaki, pszenicę, margarynę i cukier”. Psychodietetyczka podkreśla, że to dzięki nim przeżyliśmy po 1989 roku

Dodatki E to sama chemia? Dietetyczka wyjaśnia, jak jest naprawdę

Dzika róża – bogate w witaminę C remedium na infekcje. O jej właściwościach opowiada naturoterapeutka

Potrawy z jarmużu: przepisy, jak przyrządzić, właściwości

Czosnek marynowany – właściwości. Przepis na czosnek w occie

Wpływ kofeiny na organizm człowieka. Kofeina w sporcie

Pietruszka – jakie ma witaminy, co zrobić z natki pietruszki?

Japońska dieta wodna coraz bardziej popularna. Jej fenomen wyjaśnia dietetyczka

tymianek

Top 7 ziół na poprawę odporności. Pomogą przegnać przeziębienie i zwalczyć infekcję

Slow food – co to jest? Jak wdrożyć je w życie? Porady

Margaryna czy masło na cholesterol? Skład margaryny

Picie wody – zalety. Co daje przy odchudzaniu? Ile pić wody?

5 dobrych konserwantów. Ich nie musisz unikać

Banan

Mama Chemik: powinniśmy unikać dotykania rękami skórek bananów!

Fasola biała vs. ciecierzyca. Która jest zdrowsza?

Pigwa - owoc w sam raz na zimowe infekcje!

Pigwa – owoc, który w mig przegoni infekcje! Dietetyczka tłumaczy, dlaczego warto po nią sięgać

Monika Mrozowska

A na drugie śniadanie do szkoły dla dzieci… pizza margherita? Wypróbujcie przepis Moniki Mrozowskiej

Fot.: Gettyimages.com

Jak powstaje mleko UHT i czy jest mniej zdrowe od mleka pasteryzowanego? Dietetyczka wyjaśnia

Roczne dzieck śmieje się

Próchnica wczesnego dzieciństwa – jakie są przyczyny jej powstania i jak ją leczyć? Wyjaśnia stomatolog

Dziecko je posiłek przy stole i pije wodę ze szklanki

Co czuje dziecko, kiedy jest zmuszane do jedzenia? Wyjaśnia dietetyczka

płaski brzuch

„Jaka dieta na taki brzuch?” Dietetyczka Anna Reguła obnaża manipulacje kolegów z branży na Instagramie

Chleb tostowy

Chleb tostowy – kalorie, skład. Czy chleb tostowy jest zdrowy?

Paluszki

Paluszki – kalorie, węglowodany. Czy paluszki są zdrowe?

Zatrucie grzybami – jakie są jego objawy? Jak przeprowadzić pierwszą pomoc?

Zatrucie grzybami – jakie są jego objawy? Jak przeprowadzić pierwszą pomoc?

3 kluczowe zmiany, które możesz wprowadzić w diecie, jeśli masz PCOS. Podpowiada dietetyczka Zofia Pomes

3 kluczowe zmiany, które możesz wprowadzić w diecie, jeśli masz PCOS. Podpowiada dietetyczka Zofia Pomes

Jesień to nie wymówka. Jedz zdrowo przez cały rok!

Jak jeść poza domem? Poznaj 5 prostych zasad

Cebula dymka – sadzenie i uprawa. Przepis na zupę z dymką

Jak wspierać układ odpornościowy? Dietetyczka Emilia Cesarek ma kilka rad

Dieta ketogeniczna – co jeść? Zasady diety i jadłospis

Kubek z herbatą, cytryną i łyżeczką

Niebezpieczeństwa kryjące się w herbacie. O czym trzeba wiedzieć? Wyjaśnia Mama Chemik

Czosnek w garnku

Co jeść, żeby wspomóc odporność? Wymieniają dietetycy z Czytamy Etykiety

Brzydka cera? Sprawdź, co może tak na nią wpływać

Cierpisz na bezsenność? Zmiksuj koktajl na dobry sen

Mleko z miodem i czosnkiem, syrop z cebuli – przepis, działanie

owoce i warzywa

Koktajl z awokado – przepis na najzdrowsze koktajle

Kobieta z pizzą

Zakwaszenie organizmu. Fragment książki Hanny Stolińskiej, pt. „Zakłamane jedzenie”

„Odporność zaczyna się od jedzenia”. Magdalena Bajtlik radzi, jak wzmocnić swój organizm

Imbir i cytryna na talerzu

Czy kobieta w ciąży i w trakcie laktacji może jeść imbir? Specjaliści z profilu „Mama ma plan” odpowiadają

Podatek cukrowy od 2021 r. Co to znaczy dla każdego z nas (i dla naszego zdrowia)?

Dieta dla serca? Zobacz, których produktów lepiej unikać

Sól

Sód – rola, skutki niedoboru i nadmiaru, źródła sodu

mięso jako źródło siarki

Siarka – właściwości, niedobór i nadmiar, źródła w diecie