Myślisz, że wiesz, co jesz w kebabie? Kontrola wykryła, że w ponad połowie przypadków jesteś oszukiwany Ewa Wojciechowska 25.07.2023
Przerwa na lunch – nie przegap! Napełnisz nie tylko brzuch, ale i akumulatory Marta Witkowska 20.07.2023
Sanepid wziął pod lupę lody z automatu w Zachodniopomorskiem. W prawie połowie próbek wykryto groźne bakterie Marta Dragan 17.07.2023
WHO wydało decyzję w sprawie popularnego słodziku. „Aspartam może być rakotwórczy, ale można go spożywać” Ewa Wojciechowska 14.07.2023
Opublikowano ranking spożycia kalorii w poszczególnych krajach. Na którym miejscu znalazła się Polska? Marta Dragan 12.07.2023
Uważaj na drinki z suchym lodem. „Kontakt z nim powoduje natychmiastowe obrażenia” – ostrzega dietetyczka Paulina Jamrozik Ewa Wojciechowska 05.07.2023
„To, co modne i nowoczesne, nie zawsze jest zdrowe i bezpieczne”. Dietetyczka ostrzega, jakich dań lepiej unikać na weselach Marta Dragan 29.06.2023
Jesz truskawki i jagody prosto z łubianki? Ratownik medyczny pokazał skutki podstępnej choroby niemytych owoców Marta Dragan 07.06.2023
Uwaga na niebieskie lody! Mogą wywołać zaburzenia koncentracji, nadpobudliwość, katar sienny, pokrzywkę i inne reakcje alergiczne Aleksandra Tchórzewska 02.06.2023
6 powodów, dlaczego warto gotować ryż i kaszę bez woreczków. Wyjaśnia Agnieszka Pocztarska z Czytamy Etykiety Ewa Wojciechowska 12.05.2023
„Ten owoc może cię zabić, jeżeli połączysz go z lekami” – ostrzega dietetyczka Ewa Wojciechowska 19.04.2023
Jajka są zdrowe! Warto to sobie przypomnieć w czasie Wielkanocy Kasia Bigos i Andrzej Bogdał 09.04.2023
„Poza uzależnieniem kawa może zwiększać ryzyko wystąpienia stanów lękowych”. O wpływie kofeiny i nietolerancji kawy mówi dietetyczka Magdalena Czyrynda-Koleda Ewa Bukowiecka-Janik 05.04.2023
Fosfolipidy skuteczne w leczeniu chorób wątroby i nie tylko. To lek czy suplement? lek. Agnieszka Widera 02.04.2023
Witamina B12 – pogromca anemii i zmian neurologicznych. Kiedy potrzebujesz jej więcej? Katarzyna Grzyś-Kurka 27.03.2023
Czy ksylitol jest dobrą alternatywą dla cukru buraczanego i trzcinowego? Katarzyna Grzyś-Kurka 19.03.2023