Zdrowe odżywianie – strona 20

mięso jako źródło siarki

Siarka – właściwości, niedobór i nadmiar, źródła w diecie

owoce cytrusowe

Fosfor – właściwości, nadmiar i niedobór, naturalne źródła

sól

Chlor ma wpływ na Twoje zdrowie. Sprawdź, czym grozi jego nadmiar lub niedobór!

mięso, jaja i ryby

Azot – właściwości, źródła, skutki nadmiaru i niedoboru

Lubisz dietetyczną colę? Może lepiej wymienić ją na inny napój?

YouTuberka Natalia Szymaniec z duetu „Szparagi” schudła 35 kg. Teraz apeluje: taka dieta wymaga opieki lekarza

Lubisz smoothie? Co się dzieje, gdy pijesz je codziennie?

Potas – źródła w diecie oraz skutki niedoboru i nadmiaru

owoce

Kwas gamma-linolenowy GLA – działanie, źródła, niedobór

siemię lniane

Kwas alfa-linolenowy (ALA) – rola, źródła, skutki niedoboru

Brokuły na stole

Izotiocyjaniany – co to jest, gdzie je znaleźć? Właściwości

Pijesz rozpuszczalną kawę? Sprawdź, czy to najlepsze rozwiązanie

Masz wysoki cholesterol i zastanawiasz się, czy możesz jeść ser? Znamy odpowiedź

Koniec z ciągłą walką z kilogramami. Poznaj energizującą dietę

Co pić latem? Sprawdź nasz miniprzewodnik po letnich napojach

Olej z ryżu / istock

Olej bez ekstrakcji chemicznej. Czy jest lepszy od ekstrahowanego?

To nie śniadanie, a obiad jest najważniejszym posiłkiem dnia! Wpływa na produktywność i kreatywność

Na czym rosną banany i jakie są ich wartości odżywcze?

Na czym rosną banany i jakie są ich wartości odżywcze?

Wstrzymywanie gazów - jakie są skutki?

Wstrzymywanie gazów jelitowych – skutki. Jak powstają gazy?

Często jesz biały ryż? Zobacz, jak wpływa na twoje zdrowie

Ziarna pieprzu

Ostre jedzenie – jest zdrowe? Można jeść ostre jedzenie w ciąży?

Jedzenie o niskiej zawartości tłuszczu, soki owocowe. „Zdrowe” jedzenie, które szkodzi

10 powodów, dla których warto pić ciepłą wodę

Chcesz odżywić skórę? Sięgnij po te pokarmy

Jesteś ciągle zmęczona? Być może to kwestia diety. Przyjrzyj się swoim nawykom

Wciąż masz zapasy jedzenia? Zobacz, jak długo możesz je przechowywać i jak je wykorzystać

7 pokarmów bogatych w minerały. Warto włączyć je do diety

Majonez wegański – przepis. Jak zrobić majonez sojowy?

Rabarbar w kuchni – jak można go wykorzystać?

Lubisz mleko? Sprawdź, jak wpływa na twoje zdrowie

Bisfenol A (BPA ) – gdzie występuje, jak wpływa na zdrowie

Justyna Pargieła

„Przywróćmy olej makowy do naszej kuchni i łazienki! Skóra, kości, żyły, tętnice, nerki, wątroba i układ pokarmowy będą wdzięczne” – mówi ziołoznawca Justyna Pargieła

Lubisz borówki? I dobrze! Zobacz, jak wpływają na twoją skórę

Jak przyśpieszyć metabolizm?

Chcesz przyśpieszyć metabolizm? Dołącz do swojej diety ten produkt

Tłuszcz i cholesterol naprawdę są takie groźne? Rozprawiamy się z mitami

10 kuchennych trików, które odmienią twoje życie. Znasz je wszystkie?

Podgrzewasz wszystko w mikrofalówce? Sprawdź, które produkty nie powinny do niej trafić

Dopiero co zjadłaś, a już czujesz się głodna? Oto możliwe przyczyny

Co jeść, by być zdrowym i szczęśliwym?

czerwone wino w kieliszku

Ile procent ma wino? Ile mogę go wypić?

Gluten – dlaczego działa na nas jak narkotyk?

Nie wyobrażasz sobie lata bez grilla? Nie popełniaj tych błędów

Arbuz, pomarańcze i spółka. Jedzenie, które koniecznie musisz umyć

Można schudnąć bez diety? Tak, jeśli zastosujesz się do tych wskazówek

Spożywanie nabiału może chronić przed cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym.

Spożywanie nabiału może chronić przed cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym. „Przy braku przeciwwskazań nie należy wykluczać go z diety” – mówi dietetyk kliniczny Klaudia Wiśniewska

Węgiel aktywny - właściwości i zastosowanie

Węgiel aktywny – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga?

Lubisz tajskie jedzenie? Sprawdź, czy twój organizm też je lubi

Napoje gazowane mogą uzależniać. Jakie są objawy?