Zdrowe odżywianie – strona 21

Czy możemy uzależnić się od żywności? Dietetyk wyjaśnia

To „tylko” krojenie? Zobacz, jak robić to perfekcyjnie

Dieta dla serca? Postaw na ten jeden składnik

Mleko, czyli napój do zadań specjalnych. Co o nim wiesz?

Lubisz słone jedzenie? Sprawdź, co może się stać, gdy zjesz za dużo soli

Masz wzdęcia? 10 produktów, które pomogą ci z nimi walczyć

Dieta wegetariańska przy aktywności fizycznej. Fakty i mity

Melon – odmiany i właściwości zdrowotne. Jak jeść melona?

Nabiał w diecie

Nabiał w diecie – czy jest zdrowy i jakie produkty wybierać?

Szpinak – przepisy na sałatki, makarony i koktajle

Jedzenie powoduje zmarszczki? Tych produktów lepiej unikaj

Miksujemy: koktajl na odchudzanie

Koktajle odchudzające – przepisy. Jak zrobić koktajl na odchudzanie?

orzechy brazylijskie

Selen – właściwości, niedobór i przedawkowanie, źródła

Produkty bogate w molibden

Molibden – rola w organizmie, zapotrzebowanie, niedobór

Miedź

Miedź – właściwości, źródła nadmiar i niedobór w organizmie

suplement diety

Mangan – właściwości, nadmiar, niedobór, źródła w diecie

8 produktów, które możesz zastąpić innymi. Wiedziałaś o wszystkich?

Czy można jeść surowe brokuły? Może warto przekonać się do ich smaku?

pasta do zębów

Fluor – właściwości, źródła, niedobór i szkodliwość fluoru

Kupujesz rozdrobniony ser, bo szybciej się topi? Możesz się zdziwić

Chcesz schudnąć? Najpierw zrezygnuj z tych nawyków

8 niskokalorycznych potraw, które powinnaś wprowadzić do swojego jadłospisu

Rokitnik

Nalewki, które zaskakują smakiem – sprawdź i się przekonaj

Kwasy omega-6 i omega-3 - w jakich produktach je znajdziesz?

Kwasy omega-6 i omega-3 – w jakich produktach je znajdziesz?

5 warzyw, które muszą znaleźć się w twojej diecie. Polecają dietetycy

Błędy podczas przygotowywania jedzenia, które wszyscy popełniamy

Nie tylko pieprz cayenne. 7 produktów, które pomagają spalić tłuszcz

Krojenie granatów zawsze kończy się katastrofą? Wypróbuj tę metodę

Ryż to podstawa twojej kuchni? Sprawdź, czy podczas gotowania nie popełniasz tych błędów

10 ziół i przypraw, które powinnaś zacząć dodawać do swoich posiłków

Inulina – cukier, który pomaga schudnąć. Poznaj jej 5 największych zalet

Marchewka – jakie ma witaminy? Jak przyrządzić marchew?

Paulina Górska / Instagram

„Posiłek bez mięsa? Nie najem się!” Paulina Górska rozprawia się z mitami dotyczącymi roślinnego jedzenia

Jesteś na diecie bezglutenowej? Sprawdź, czy możesz jeść jajka od kur karmionych ziarnem

Lubisz awokado? 5 powodów dla których warto je mieć w zamrażarce

Olej z ryżu / istock

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu oleju z ryżu. Nie powinno się go spożywać

5 „zdrowych” produktów, które dla ciebie mogą być niezdrowe

4 powody, dla których warto jeść błonnik. Chodzi nie tylko o zaparcia

Spalaj mądrzej i szybciej

Spalanie kalorii – rower, spacer, bieganie. Co jeść?

Zapasy w lodówce? Sprawdź, jak je wszystkie wykorzystać

Dr n. med. Jarosław Biliński o mikrobiocie

Dr n. med. Jarosław Biliński o mikrobiocie jelitowej: „Każdy z nas ma w jelitach 2 kilogramy bakterii. To nie jest obojętne dla naszego organizmu”

Zdrowy deser / unsplash

Wydaje ci się, że węglowodany tuczą, więc postanowiłaś, że nie będziesz jadła słodyczy? Psychodietetyk mówi, co o tym sądzi

Dlaczego kawa parzona na zimno smakuje inaczej, niż ta parzona na ciepło?

Hashimoto a dieta bezglutenowa

Hashimoto a gluten – dieta bezglutenowa przy Hashimoto

Batony proteinowe – wszystko, co trzeba o nich wiedzieć. Sprawdź, który baton jest najlepszy

Masz insulinooporność? Uważaj na suszone owoce. Jedzone samodzielnie mogą być zdradliwe

Zamiast świeżych wybierasz mrożone warzywa? Sprawdź, czy to zdrowe

Cukier uzależnia – objawy i sposoby walki z uzależnieniem