Zdrowe odżywianie – strona 32

Dieta ketogeniczna

Dieta ketogeniczna – zasady, efekty, przeciwwskazania

Dieta DASH

Dieta DASH – zasady, efekty, przeciwwskazania

Dieta alkaliczna - poznaj alkaliczny styl życia!

Dieta alkaliczna – poznaj alkaliczny styl życia!

Dieta niskobiałkowa

Dieta niskobiałkowa – zasady, efekty, przeciwwskazania

Dieta kopenhaska

Zostań jajcarzem!

Zostań jajcarzem!

chilli

Zdrowo dopieprzone, czyli o tym, jak i czym przyprawiać potrawy, by wspomóc organizm

Dietetyczne pułapki

Poznaj dietetyczne pułapki

Miodek ze Skandynawii

Miodek ze Skandynawii

Słodka prawda o gorzkiej czekoladzie

Słodka prawda o gorzkiej czekoladzie

Dieta paleo

Dieta paleo – zasady, efekty, przeciwwskazania

Dieta Atkinsa

Dieta Atkinsa – zasady, efekty, przeciwwskazania

Dieta Kwaśniewskiego

Dieta Kwaśniewskiego – zasady, efekty, przeciwwskazania

Dieta Dukana

Dieta Dukana – zasady, efekty, przeciwwskazania

Zamknąć lato w słoiku

Zamknąć lato w słoiku

Puszki Pandory

Puszki Pandory

Zajawka dnia: Wege McDonald's

Powstaje wege McDonald’s

Węgiel

Węgiel aktywny – leczniczy środek na wiele dolegliwości

Wapń. Jakie są źródła wapnia? Czym grozi niedobór wapnia?

Wapń. Jakie są źródła wapnia? Czym grozi jego niedobór?

Sód

Sód – skutki niedoboru i nadmiaru, źródła sodu

Siarka

Siarka i jej rola w organizmie. Skutki niedoboru i przedawkowania, źródła

Potas

Potas i jego rola w organizmie – skutki niedoboru i nadmiaru, naturalne źródła

Magnez

Magnez i jego rola w organizmie – skutki niedoboru i nadmiaru, naturalne źródła magnezu

Fosfor

Fosfor – rola, skutki nadmiaru i niedoboru, naturalne źródła

Chlor

Chlor i jego rola w organizmie. Skutki nadmiaru i niedoboru, źródła

Azot

Azot – rola, źródła, skutki nadmiaru i niedoboru

L-karnityna

L-karnityna – czym jest i jaka jest jej rola? Skutki niedoboru i przedawkowania, źródła

Cholina - czym jest? Jakie jest jej działanie i jaką rolę odgrywa w ciąży?

Cholina – czym jest? Jakie jest jej działanie i jaką rolę odgrywa w ciąży?

Kwas oleinowy (OA)

Kwas oleinowy (OA) – jednonasycony kwas Omega-9 – czy jest zdrowy?

Kwas gamma-linolenowy (GLA)

Kwas gamma-linolenowy (GLA) – opis, działanie, właściwości

Kwas alfa-linolenowy (ALA)

Kwas alfa-linolenowy (ALA) – opis i właściwości

Kwas dokozaheksaenowy i eikozapentaenowy (DHA i EPA)

Kwas dokozaheksaenowy i eikozapentaenowy (DHA i EPA)

Koenzym Q (ubichinon)

Koenzym Q-10 (ubichinon) i jego właściwości

Izotiocyjaniany

Izotiocyjaniany

Polifenole

Polifenole – właściwości i źródła

Karotenoidy

Karotenoidy – właściwości i źródła, skutki niedoboru

Żelazo - skutki niedoboru i przedawkowania, produkty bogate w żelazo

Żelazo – skutki niedoboru i przedawkowania, produkty bogate w żelazo

Selen

Selen – rola, skutki niedoboru i przedawkowania, źródła

Molibden

Molibden – co to jest? Jeka jest jego rola w organizmie i źródła

Miedź

Miedź – rola a organizmie, skutki nadmiaru i niedoboru, źródła

Mangan

Mangan – rola, nadmiar, niedobór, źródła w pokarmie

Fakty i mity: Margaryna

Czy margaryna pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu?

Jod

Jod i jego rola. Skutki niedoboru i przedawkowania, naturalne źródła jodu

Fluor

Fluor – rola, skutki przedawkowania i niedoboru, źródła

Witamina C - zapotrzebowanie, źródła, skutki przedawkowania i niedoboru

Witamina C – zapotrzebowanie, źródła, skutki przedawkowania i niedoboru

Witamina B12

Witamina B12 – niedobór, nadmiar, norma, w czym jest?

Co pić latem?

Co pić latem?

Otyłość

Otyłość – kiedy mówimy o otyłości, jakie niesie skutki i jakie są jej sposoby leczenia?