Ewa Wojciechowska Kisisz ogórki w butelkach po napojach? To poważny błąd, przekonuje chemiczka Sylwia Majcher Kisisz warzywa w plastikowych słoikach lub pojemnikach? "Metoda mogłaby się wydawać bardzo ekologiczna, bo przecież dajemy drugie życie plastikowym butelkom. Problem jednak polega na tym, że to są butelki jednorazowe, a ich… 12.07.2022 3 min.
Monika Węgrzyn Kiszonki – prawdziwa bomba dobroczynnych składników. Sprawdź, co warto ukisić Kisić czas. I to nie tylko kapustę, ale też ogórki, buraki, grzyby. Kiszone warzywa i owoce nie tylko nie tracą cennych witamin, ale mają ich nawet więcej niż świeże. A zatem słoje w dłoń! 21.02.2021 4 min.
Ania Włodarczyk Ogórki kiszone – właściwości zdrowotne i 3 niezawodne przepisy Nic tak nie pasuje do świeżej kromki razowca z ulubionym serem jak chrupiący kiszony ogórek. Te sklepowe to zwykle miękkie, przesolone nieporozumienie. Dlatego kiszaki zrób sam! To ostatni moment na kiszenie, więc się nie… 04.07.2020 5 min.
Agnieszka Zieniuk Pokochaj kiszonki! W nagrodę dostaniesz naturalny probiotyk Kiszone ogórki i kiszona kapusta to już niemal relikty, ale ukisić można całe mnóstwo innych rzeczy. Dlaczego warto? Bo w nagrodę dostajecie naturalny probiotyk – jedną z najlepszych rzeczy, jakie możecie dać swojemu organizmowi. 03.06.2019 4 min.
Marysia Dąbrowska Zdrowe trendy na 2018 rok Jakie zdrowotne trendy będą rządzić w tym roku? Co nowego zagości na talerzach fanów zdrowego stylu życia? Które diety i jakie treningi będą wiodły prym? Oto prognozy na 2018! 16.01.2018 6 min.