Boli cię głowa po zjedzeniu jogurtu? Sprawdź jego skład – radzi chemiczka Sylwia Bogdan Ewelina Kaczmarczyk 17.11.2021
Jak pić herbatę z cytryną, żeby sobie nie zaszkodzić? Wyjaśnia chemiczka Sylwia Bogdan Ewelina Kaczmarczyk 15.11.2021
Czy paczkowane sałaty gotowe do spożycia to na pewno samo zdrowie? Odpowiada Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 15.11.2021
Jesteś ciągle zmęczona? Sprawdź, co warto wprowadzić do swojej diety, żeby odzyskać energię Ewelina Kaczmarczyk 09.11.2021
Pstrąg w kuchni? Jak najbardziej! Wyjaśniamy, dlaczego warto włączyć go do diety Magdalena Bury-Motyl 28.10.2021
Jak odmrażać żywność, żeby sobie nie zaszkodzić? Wyjaśnia Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 13.10.2021
Olej kokosowy – właściwości, zastosowanie, w kuchni, w kosmetyce, na skórę Katarzyna Głuszak 09.10.2021
Tartaletki z kremem różanym, ciasto pomarańczowe, mus orzechowo-malinowy z tofu. Poznaj przepisy z książki „Nieprzyzwoicie zdrowe słodkości” Magdalena Bury-Motyl 03.10.2021
Czego nie powinna zawierać śmietana? Wyjaśniają dietetyczki z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 24.09.2021
Wzmocnij odporność przed jesienią. Sięgnij po produkty, które wspierają układ immunologiczny Ewa Wojciechowska 10.09.2021
Gojnik – pochodzenie i właściwości. Olej żywokostowy z gojnikiem Justyna Makowska-Tomalczyk 06.09.2021
Ciemna strona banana, czyli jak tak naprawdę wygląda jego uprawa. Wyjaśnia Paulina Górska Ewelina Kaczmarczyk 01.09.2021
„To, co jemy, ma wpływ na dno miednicy – na pochwę, pęcherz, macicę, jelita, więzadła i powięzi” – mówi Pani Fizjotrener Magdalena Bury-Motyl 01.09.2021
Tanie mięso zaburza równowagę w jelitach. Fragment książki „Happy food green. O roślinnej diecie i szczęśliwym życiu” Niklasa Ekstedta i Henrika Ennarta Magdalena Bury-Motyl 28.08.2021
Wiesz, że kwiaty cukinii można jeść? Sylwia Majcher podpowiada, jak je wykorzystać w kuchni Ewelina Kaczmarczyk 20.08.2021
Popularne piwo wycofane ze sprzedaży. GIS ostrzega: wystąpił błąd na linii produkcyjnej Ewa Wojciechowska 20.08.2021
Czy witamina D może mieć wpływ na choroby zapalne jelit? Wyjaśnia biotechnolożka Ewa Kowalska Ewelina Kaczmarczyk 19.08.2021