Lucyna Michalak Co ty wiesz o serach? Przedstawiamy gatunki serów i mówimy, z czym to się je Miękkie, twarde, ostre, łagodne… Do kanapki, do wina, do makaronu, jako przekąska. Bierzemy na ząb popularne gatunki serów i sprawdzamy, z czym to się je. 20.03.2021 4 min.
Katarzyna Karus-Wysocka Awokado – smaczliwka na zdrowie Awokado, wdzięczniej zwane smaczliwką, to jeden z tych owoców, po które warto sięgać często. Niepozorna „gruszka” o zielonym miąższu ma tyle nadzwyczajnych właściwości, że jej awans do grupy tzw. superfoods jest jak najbardziej uprawniony. 23.12.2014 3 min.
Katarzyna Karus-Wysocka Lunch dla mięsożerców Jeśli nie ukochaliście sobie lunchów w wersji wege, a chcecie przygotowywać je sami i nie spędzać nad tym całego wieczoru – oto propozycja dla was. Trzy rewelacyjne mięsne lunche do zrobienia w 10 minut! 13.10.2014 3 min.
Katarzyna Karus-Wysocka Co pić po treningu? Koktajl! To, co wypijemy tuż po wysiłku fizycznym, ma ogromne znaczenie. Można oczywiście sięgnąć po gotowe proteinowe szejki, ale po co? Lepiej regenerujący koktajl przygotować w domu i zgarnąć ze sobą na trening. Nasze 3 typy koktajli lecą do was! 09.09.2014 2 min.