Agata Deja Bulion, sałatka, a może stir-fry? Algożercy, szykujcie się na ucztę! Algi, glony, wodorosty. Można z nich wyczarować mnóstwo pyszności, a wartością odżywczą biją na głowę większość warzyw. Łapcie trzy unikalne przepisy z ich wykorzystaniem. Bulion, sałatka, a może stir-fry? Algożercy, szykujcie się na ucztę! 24.08.2019 6 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Pieczone brzoskwinie z marcepanem. Doskonałe na upały Brzoskwinie w ok. 90 proc. składają się z wody, dlatego latem skutecznie nawodnią organizm. A to, co w nich najcenniejsze, odżywi i nawilży naszą skórę, włosy i paznokcie. Spróbujcie brzoskwiń z domowym marcepanem. 12.06.2019 2 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Słodka wariacja na deser – waniliowy budyń z pietruszki. Zdrowy, bo domowy! Jeśli budyń, to waniliowy lub czekoladowy z torebki, z toną cukru? Nie! My zrobimy ten deserowy klasyk z… pietruszki. Będzie waniliowo, będzie słodko, ale zdrowo! 10.03.2019 2 min.
Agata Deja Pieczone warzywa w trzech odsłonach. Idealne na zimę! Ziemniaki z wody? Marchewka z groszkiem? Nic z tego. Mamy takie patenty na pieczone warzywa, że już na zawsze odechce wam się gotować ziemniaki do kotleta. Pieczemy, bo tak jest najpyszniej i najzdrowiej! 10.12.2018 4 min.
Agata Deja 3 pomysły na jesienne puree z warzyw. Pyszne i kolorowe! Purée to nie tylko ziemniaki! Można je zrobić z wielu warzyw, my proponuejmy 3 warianty smakowe w 3 kolorach 07.12.2018 3 min.
Ten, kto umie i lubi gotować „Ryż” z brokuła po azjatycku Brokuły, to jedne z najbardziej wartościowych warzyw na świecie. Są pełne wapnia, potasu, białka, witaminy A i C oraz kwasu foliowego. Wzmacniają nasze stawy i oczy; pomagają w walce z nadciśnieniem i wrzodami. Dziś podejdziemy do… 04.07.2016 3 min.