Ten, kto umie i lubi gotować Pasta z fasoli. Polski hummus idealny na śniadanie Choć wiosna już właściwie w rozkwicie, na polskie nowalijki musimy jeszcze poczekać. Z pomocą w trudnych chwilach nadciąga ona – bohaterska fasola. A konkretnie jej biała odmiana ‒ Piękny Jaś. 20.01.2023 3 min.
Milena Marchewka Tahini – jak zrobić i do czego wykorzystać pastę sezamową? Tahini to pasta sezamowa kojarząca się chyba najczęściej z kuchnią Bliskiego Wschodu i hummusem. Choć sama w sobie ze względu na gorzki posmak większości z nas nie zachwyca smakiem, umiejętne połączenie tahini z innymi… 28.01.2022 3 min.
Marlena Kopacz Hummus – co to jest, jak go zrobić i jakie ma właściwości? Hummus to prosta do zrobienia w domu pasta z ciecierzycy. Pochodzi z Bliskiego Wschodu. Można ją jeść z pieczywem albo traktować jako dodatek do dań głównych. Hummus jest wysokokaloryczny, ale jego właściwości zdrowotne to… 14.07.2021 5 min.
Justyna Dudkiewicz Guacummus – pasta z guacamole i hummusu. Jak ją zrobić? Guacamole to jedna z najbardziej popularnych past, podobnie jak hummus. Jeśli jesteście fanami awokado i w dodatku przepadacie za wyrobami z ciecierzycy, to musicie wypróbować połączenie dwóch tych past, które nosi nazwę guacummus. 24.04.2021 2 min.
Agata Deja Masz w domu groch? Oto, co możesz pysznego wyczarować! Przepisy na groch! Hummus, kotleciki i pachnące bazylią curry. Jest pysznie! 05.12.2018 6 min.
Justyna Dudkiewicz 5 zamienników awokado Awokado to jeden z najpopularniejszych owoców. Ma wiele właściwości odżywczych. Zawiera zdrowe tłuszcze omega-3, które wspierają wchłanianie składników odżywczych i minerałów przez ściany komórkowe. Do tego pomaga… 01.11.2018 2 min.