Marta Dragan Kiszona kapusta to nie tylko świetne panaceum na przeziębienie. Poznaj jej inne właściwości! O tym, z jakich właściwości słynie kiszona kapusta i dlaczego warto po nią sięgać, rozmawiamy z dietetyczką, Pauliną Jamrozik. 28.11.2021 5 min.
Monika Węgrzyn Kiszonki – prawdziwa bomba dobroczynnych składników. Sprawdź, co warto ukisić Kisić czas. I to nie tylko kapustę, ale też ogórki, buraki, grzyby. Kiszone warzywa i owoce nie tylko nie tracą cennych witamin, ale mają ich nawet więcej niż świeże. A zatem słoje w dłoń! 21.02.2021 4 min.
Milena Bizoń Kiszona kapusta naprawdę jest taka zdrowa? To warto o niej wiedzieć Kiszona kapusta jest w popularnym dodatkiem - w Polskiej kuchni jest często i chętnie stosowana. Wiele osób przekonanych jest, że kiszonki to najlepsze, co możemy wybrać dla naszego organizmu. Ale czy kiszona kapusta jest naprawdę… 15.06.2020 4 min.
Patrycja Fijałkowska 4 problemy, na które pomoże ci kiszona kapusta. Wymieniają eksperci z Zielone Koktajle Kiszoną kapustę cenimy nie tylko za niepodrabialny smak, ale także niezwykłe działanie prozdrowotne. Ten niepozorny dodatek do polskich dań kocha nie tylko nasze podniebienie, ale także jelita i układ immunologiczny. Co dobrego robi… 09.12.2019 3 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Kisimy czerwoną kapustę! Skorzystaj z naszego przepisu Restauratorzy, blogerzy, miłośnicy jedzenia od kilku lat zapowiadają wielką modę na kiszonki. Obecny rok też będzie czasem trendu na domową fermentację warzyw, ziaren i owoców. Na pierwszy ogień zatem kapusta, ale czerwona. 11.11.2019 3 min.
Magdalena Więch Co zyskasz dzięki probiotykom? Sprawdź ich zaskakujące zalety Nie tylko wspierają nasz układ pokarmowy, ale też łagodzą stres, chronią zęby, pomagają obniżyć ciśnienie, poprawiają wygląd skóry. Sprawdź, co zyskasz dzięki probiotykom. 19.05.2019 5 min.
Marta Dragan Vegan, wege, gluten free, eko – żadne z tych słów nie jest synonimem słowa „zdrowe”. Doktor Ania o tym, co jeść i jak kupować 29.01.2019 17 min.