Ten, kto umie i lubi gotować Rozgrzewająca sałatka z fenkułem i pomarańczą. Prawdziwa witaminowa bomba! Fenkuł i pomarańcza lubią się nie od dziś, bo to wyjątkowo dobrana para. Proponujemy zimowy fenkułowy eksperyment – nadal w duecie z pomarańczą, ale w wersji innej niż ta, którą pewnie już znacie. 18.02.2023 4 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Jarmuż – teraz ma swój czas! W sałatce z dynią, ciecierzycą i granatem zdobędzie twoje podniebienie! Ze względu na smak i właściwości – po prostu strzał w dziesiątkę. Jarmuż wyrósł na prawdziwą gwiazdę zdrowego gotowania. Jako podstawa jesiennej sałatki z dynią i ciecierzycą sprawdzi się doskonale. 07.11.2022 3 min.
Natalia Suchocka Mizuna (sałata japońska) – przepisy, właściwości, uprawa musztardowca w ogródku i na balkonie 11.09.2022 5 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Skorzystaj z owoców, które są dostępne zimą. Oto przepis na cytrusową sałatkę z granatem Cytrusowa sałatka to namiastka ciepła w środku zimy. Wystarczy wgryźć się w miąższ, żeby odgonić chandrę, a także wizję przeziębienia. 13.02.2021 3 min.
duet masz.talerz Sałatkowy dream team: marchewka i olej rzepakowy Sezon sałatkowy w pełni! Nasze sałatkowe propozycje są skomponowane tak, by z każdego ze składników wyciągnąć to, co najlepsze. Dziś łączymy w pysznej sałatce marchew i olej rzepakowy. Dlaczego? Sprawdźcie sami! 19.07.2019 3 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Sezonowa sałatka z zielonym groszkiem i młodymi ziemniakami W dzieciństwie, w pierwszych upalnych dniach, nic tak nie smakowało jak młode ziemniaki z koperkiem, mizerią lub zielony groszek prosto z grządki. Jak połączyć te składniki, żeby stworzyć lekki posiłek, który jednocześnie… 02.07.2019 2 min.
duet masz.talerz Sałatkowy dream team: fasola i natka pietruszki Fasola – jedno z bogatszych roślinnych źródeł żelaza – bardzo sobie ceni towarzystwo natki pietruszki. Sprawdźcie, dlaczego warto pielęgnować ten związek, i przyrządźcie sycącą fasolkową sałatkę! 29.05.2019 3 min.
duet masz.talerz Przepis na niedzielę – sałatka z jarmużem i warzywami korzeniowymi Kto powiedział, że sałatki jada się tylko latem? Do naszej użyliśmy jarmużu i warzyw korzeniowych ‒ marchewki, selera i korzenia pietruszki. Wzbogaciliśmy ją o rozgrzewające przyprawy: imbir, chili i kurkumę. Nie… 24.02.2019 3 min.