Ten, kto umie i lubi gotować Buraczana bruschetta z serkiem migdałowym. Smakuje bombowo! Burak może być słodki, słony, twardy, miękki lub gładki jak purée. Dodając do tego jego właściwości prozdrowotne - uzyskujemy totalną bombę kulinarną. Również na chrupiącej bagietce ze szpinakiem i z migdałowym twarożkiem smakuje bombowo! 18.12.2022 3 min.
Paulina Trofimiec 10 superfoods, które lepiej działają w parze Matematyka wkracza na talerze! Wystarczy trochę pododawać, żeby żyć zdrowiej – trzeba jednak wiedzieć, co do czego. Proste rozwiązania są najlepsze: dodajmy więc superzdrowe do superzdrowego. Poznajcie 10 duetów, które lepiej… 24.07.2022 5 min.
Zofia Laren Mleko krowie vs. mleko migdałowe. Które wypada lepiej? Z całą pewnością mleko krowie ma zdrowsze zamienniki. Jest ich spory wybór: amatorzy zdrowego jedzenia w sklepach znajdą organiczne i nieorganiczne mleka: ryżowe, sojowe, migdałowe, a nawet z konopi indyjskich… Czy wszystkie są… 09.04.2022 3 min.
Marlena Kopacz Mleko migdałowe – jak zrobić, gdzie kupić i do czego dodawać? Mleko migdałowe jest napojem roślinnym, dlatego mogą po nie sięgać osoby, które nie tolerują laktozy. Ma bardzo przyjemny smak i wiele wartości odżywczych. Gdzie można kupić mleko migdałowe? Czy możesz je dodać do kawy? Czy… 19.10.2021 5 min.
Justyna Makowska-Tomalczyk Olejek migdałowy – skład, właściwości, zastosowanie Olejek migdałowy to delikatny olej roślinny, którego wszechstronne właściwości docenia coraz więcej kobiet. Nic w tym dziwnego. Sprawdza się on w pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i dojrzałej. Jako naturalny emolient może… 22.05.2021 5 min.
duet masz.talerz Migdały z czekoladą i miodem – połączenie nieziemsko dobre i zdrowe To będzie przepis dla każdego, kto lubi słodkie przekąski, a nie przepada za zbyt długim ich przygotowywaniem. Ten deser będzie także zdrowym wyborem i przede wszystkim smacznym. Bo czy może być coś lepszego od połączenia… 12.03.2021 3 min.
Monika Krzyt Dlaczego warto jeść migdały? Nie chodzi tylko o ich smak Utrzymanie zbilansowanej diety jest kluczowe do tego, aby prowadzić zdrowe, długie życie. Nasza dieta powinna być jak najbardziej bogata w produkty dostarczające naszemu organizmowi wiele cennych składników. Jednym z elementów… 07.07.2020 3 min.
Julia Krupińska Migdały czy fistaszki – które orzechy są zdrowsze? Zjadanie garści orzechów dziennie to dłuższe i zdrowsze życie. Naukowcy sprawdzili, czy popularne fistaszki mają równie korzystne właściwości, co ich bardziej kosztowni krewniacy, jak na przykład migdały czy orzechy makadamia. 22.05.2019 2 min.
Ewa Wojciechowska Szybkie i smaczne przepisy na mleko roślinne. Dla tych, którym zależy na czasie i dla tych bardziej wymagających 06.02.2019 3 min.
Ewa Wojciechowska Produkty bogate w białko i żelazo to nie tylko mięso. Oto kilka świetnych zamienników. Nie tylko dla wegetarian 21.01.2019 6 min.