Aleksandra Tchórzewska Ołów, SLS i rakotwórczy arsen. W 21 na 48 past do zębów znaleziono groźne substancje Sięgając po pastę do zębów, liczymy na to, że będzie ona najlepsza dla nas i naszej rodziny. Że będzie miała odpowiedni skład, dobrą jakość i wysoką skuteczność. Opracowany w Niemczech ranking past zębów wykazał jednak,… 27.03.2023 4 min.
duet masz.talerz Warzywna pasta kanapkowa. W niczym nie przypomina sałatki jarzynowej z ciocinych imienin! Tę pastę polubią chyba wszyscy! Jest sycąca, wyrazista w smaku, oszczędna w przygotowaniu i dobrze się przechowuje. I pomyśleć, że te popularne warzywa ‒ marchew, seler, por, pietruszka – można doprawić tak, że chce się jeść bez końca... 17.02.2023 3 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Pasta z fasoli. Polski hummus idealny na śniadanie Choć wiosna już właściwie w rozkwicie, na polskie nowalijki musimy jeszcze poczekać. Z pomocą w trudnych chwilach nadciąga ona – bohaterska fasola. A konkretnie jej biała odmiana ‒ Piękny Jaś. 20.01.2023 3 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Baba ghanoush – pasta z bakłażana. Smakuje tak, jak wygląda! Lato to czas bakłażana. To właśnie teraz ma najpiękniejszy, intensywny, jedyny w swoim rodzaju kolor – nasycony, niemal czarny fiolet. Przerobimy go na Baba ghanoush! 07.08.2022 3 min.
duet masz.talerz Pasta kanapkowa na zimne dni. Zaskakująca, bo z burakiem Chętnie pijemy z niego soki i zakwas, bo wiemy, że burak to samo zdrowie! Proponujemy pastę z pieczonego buraka, z dodatkiem bryndzy 13.12.2020 3 min.
Agata Deja Chutney na trzy nowe sposoby. Z marchewki, papryki i buraka. Będzie warzywnie! Chutney to fantastyczny dodatek do wielu różnych dań. Jest to rodzaj przetworu przygotowywanego z warzyw i owoców z dodatkiem octu, cebuli, czosnku, substancji słodzącej i wielu aromatycznych przypraw. Zrobimy go z marchewki, papryki… 05.09.2019 5 min.