Ewa Wojciechowska Nie wyrzucaj skorupek jaj! Wykorzystaj je. W jaki sposób? Wyjaśnia Paulina Górska Skorupki jaj przez większość osób wyrzucane są do kosza. Istnieje jednak kilka ciekawych sposobów na ich wykorzystanie. Można je nawet zjeść! 13.05.2020 3 min.
Magdalena Kotwica Olej palmowy – szkodliwy czy nie? Paulina Górska zebrała najważniejsze fakty Nie cieszy się dobrą sławą. Olej palmowy, choć dużo mówi się o tym, jak jego pozyskiwanie szkodzi środowisku, wciąż jest masowo spożywany przez naszych rodaków. Powód? Znajduje się w wielu popularnych produktach spożywczych,… 21.02.2020 5 min.
Magdalena Bury Często jesz awokado? Nie jest to zbyt ekologiczne. „Do uprawy trzech awokado potrzebne jest zużycie niemal tysiąca litrów wody” – mówi Paulina Górska - Najwięcej awokado trafia do nas z Meksyku, a popyt jest tak ogromny, że dochodzi do wylesiania i to coraz częściej nielegalnego. Uprawy awokado są odpowiedzialne za 30-40 proc. rocznej utraty terenów leśnych w Meksyku i zajmują… 30.01.2020 5 min.
Marta Dragan „Bez plastiku można żyć”. Paulina Górska mówi o tym, jak praktykuje ekologiczny styl życia we własnej rodzinie 05.04.2019 10 min.