Ten, kto umie i lubi gotować Zielony koktajl z liśćmi rzodkiewki Każdy z nas ma swoje ulubione zielone składniki, z których komponuje swój koktajl. Szpinak, jarmuż, sałata… A co powiesz na liście rzodkiewki? 03.05.2023 2 min.
Justyna Makowska-Tomalczyk Kiełki rzodkiewki – właściwości, zastosowanie, hodowla Kiełki rzodkiewki, czyli małe i niepozorne zielone listki, na lekko czerwonej, pokręconej łodyżce to prawdziwe bogactwo witamin i składników mineralnych. Włączenie ich na stałe do diety przyniesie wiele korzyści twojemu… 16.08.2021 5 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Wiosenna zupa rzodkiewkowa – przepis na zdrowe i smaczne danie Jedną z zalet posiadania kawałka ziemi, którą można uprawiać, jest to, że ma się własne nowalijki. Uwielbiam pierwszy szczypiorek, młodą marchewkę, botwinkę, ale to rzodkiewka jest na pierwszym miejscu. Wiecie, że można z… 25.04.2021 3 min.
duet masz.talerz Kiszona rzodkiewka – jak zrobić? Przepis na probiotyczne rzodkiewki Wekowanie ogórków, papryki, pomidorów, a nawet szparagów nikogo już nie dziwi. To świetny pomysł na przedłużenie życia ulubionych warzyw. Ale żeby kisić rzodkiewki? Tak! W tej wersji smakują świetnie. 14.05.2020 3 min.
duet masz.talerz Przepis na pieczone rzodkiewki. Zdrowa, niskokaloryczna przekąska Stoiska na targach uginają się pod ciężarem nowalijek. Kuszą kolorami, świeżością i zawartością witamin. Chętnie po nie sięgamy, i dobrze, bo to idealny moment na jedzenie tych warzyw. 01.07.2019 2 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą. Pyszna propozycja na zbliżający się sezon grillowy Fenkuł, zwany inaczej koprem włoskim, to warzywo o bardzo konkretnym smaku i aromacie. Korzenna, lekko słodka anyżowa nuta zapewnia mu wielu fanów. A sceptycy? Spróbujemy ich przekonać – sałatka z nowalijkami i fenkułem nadaje… 31.03.2019 3 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Sałatka z pieczoną rzodkiewką i orkiszem. Pomysł na proste i smaczne śniadanie do pracy Już są! Chrupiące, nieco ostre w smaku, różowe kulki rzodkiewek. Chrupiemy je więc tak po prostu albo… pieczemy i dodajemy do sałatki. 18.03.2019 3 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Rzodkiewka – nie tylko do kanapki. Propozycja na obiad z tym warzywem w roli głównej Rzodkiewka to herb wiosny. Pełna smaku, uroczo różowa, aromatyczna. Tyle tylko, że jej kariera kończy się zazwyczaj na twarożku… Więc dziś zapraszam ją na obiad. Co powiecie na placki z kaszy jaglanej z rzodkiewkowymi tzatzikami? 11.03.2019 3 min.