Małgorzata Dzięgielewska Czarny bez – przepisy z owoców czarnego bzu na nalewkę, sok i dżem Sok do herbaty, wzmacniająca nalewka, a może dżem? Przetworów z owoców czarnego bzu można zrobić mnóstwo. Oto nasze trzy propozycje, dzięki którym te wyjątkowo zdrowe owoce zagoszczą w waszych spiżarniach. 12.06.2020 6 min.
Ewa Wojciechowska „Czysta 15-stka” i „Brudna 12-stka”. Które owoce i warzywa są najbardziej, a które najmniej zanieczyszczone? Mamy najnowsze listy na 2020 rok! Amerykańska organizacja pozarządowa EWG co roku publikuje listę najbardziej zanieczyszczonych warzyw i owoców oraz listę tych, które najmniej chłoną pestycydy i inne zanieczyszczenia związane z ogólnie dostępną uprawą roślin. 30.03.2020 3 min.
Ewa Wojciechowska Żurawina – naturalny antybiotyk. Właściwości żurawiny wymieniają dietetycy z „Czytamy etykiety” Mała, kwaśna i pełna witamin. Żurawina to niepozorny owoc, który jest wyjątkowo skuteczny w leczeniu wielu chorób. Uznawana za naturalny antybiotyk. 13.11.2019 3 min.
Ewa Wojciechowska Aronia – drogocenny owoc nie tylko na przeziębienie Rozprawi się z przeziębieniem, chorobami cywilizacyjnymi, obniży ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu. Ponadto wpływa pozytywnie na układ krążenia, działa odmładzająco i jest przyjaciółką naszych żołądków. 08.11.2019 4 min.