Katarzyna Grzyś-Kurka Quiche – klasyka francuskiej kuchni, która syci i zachwyca smakiem. Przepisy 30.01.2023 4 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Skorzystaj z mocy polskich jabłek. Oto przepis na gryczane galette z jabłkami i kozim serem Jesień to czas jabłek, czyli jednych z najzdrowszych owoców. Chrupiemy ja na surowo, a żeby osłodzić sobie pochmurne dni – wykorzystamy też do wypieków. Nie, tym razem nie będzie szarlotki. Będzie coś dużo lepszego! 20.11.2022 4 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Wegańskie tarty z kremem kokosowym i borówkami. Pyszny, sezonowy deser! Borówki amerykańskie, kuzynki naszych polskich jagód, to owocowy superpower! Mają wszystko, więc jedzcie, póki są. W wegańskich tartach z kokosowym kremem smakują nieziemsko! 03.09.2022 3 min.
duet masz.talerz Tian – warzywa w nowej odsłonie. Doskonale sprawdzi się na letnią kolację Tian to nic innego jak warzywa pokrojone w plastry, ułożone w charakterystyczny okrąg, zapiekane w suszonych ziołach i podane na gorąco. Zaletą tego dania jest to, że można je urozmaicać według upodobań i pór roku. Teraz… 05.07.2019 3 min.
duet masz.talerz Tarta kokosowo-ananasowa – trochę egzotyki zimową porą Niektórzy twierdzą, że zdrowe słodycze nie mają smaku, są niesłodkie i po prostu nie da się ich jeść. Nasza tarta na pewno taka nie jest! Już w pierwszym kęsie poczujesz słodki smak ananasa, kokosa, daktyli oraz róży. To… 20.02.2019 2 min.