Alicja Rokicka Tofu wcale nie musi być nudne. Podkręcamy kultowy ser! „Bez smaku, mdłe, nudne” ‒ tak zwykle o tofu mówią ci, którzy nie wiedzą, jak je przyrządzić. My mamy na tofu patent! Zobaczcie, jak podkręcić jego smak i dodać mu charakteru. 25.09.2022 5 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Wegańska pasta bezjajeczna. Zdrowe urozmaicenie wielkanocnego jadłospisu Święta bez jajek? Wegańska pasta bezjajeczna zrobi Ci psikusa i nawet nie zorientujesz się, że nie ma w niej jajek! To wszystko dzięki jednemu, specjalnemu składnikowi. Sprawdź i przekonaj się sam, że weganie też mają czym… 15.04.2022 2 min.
duet masz.talerz Jak zrobić tofu w domu? Potrzebujesz dosłownie trzech składników Tekstura jest zaskakująca, inna niż gotowego tofu dostępnego w sklepie. Domowy przysmak jest bardziej zwarty, intensywny w smaku i puszysty 06.05.2021 3 min.
duet masz.talerz Wegetariańska lasagne. Przepis na pyszne lasagne bez mięsa To nieprawda, że dania bez mięsa są niesmaczne i nijakie. Ten przepis jest na to dowodem. Jesteśmy pewni, że jak raz spróbujecie naszej lasagne w wersji wege, będziecie do niej wracać regularnie. 02.05.2020 5 min.
Ten, kto umie i lubi gotować Przepis na indyjskie sataje z tempehu Tempeh to tradycyjny składnik kuchni indonezyjskiej. To daleki kuzyn tofu, wytwarzany z całych ziaren lekko podgotowanej soi poddanej procesowi fermentacji. Po raz pierwszy spróbowałam go na Bali i od pierwszego kęsa zakochałam się w… 05.05.2019 3 min.
Ewa Wojciechowska Produkty bogate w białko i żelazo to nie tylko mięso. Oto kilka świetnych zamienników. Nie tylko dla wegetarian 21.01.2019 6 min.