Milena Marchewka Pyszny, w kolorze bursztynu i niezwykle zdrowy. Poznaj moc miodu wrzosowego! Miód wrzosowy jest jedną ze szlachetnych odmian miodu o ciemnym, bursztynowym kolorze i kwiatowym zapachu. Można go rozpoznać po lekko galaretowatej konsystencji oraz łagodnie gorzkawym smaku. Właściwości zdrowotne miodu wrzosowego… 07.08.2022 5 min.
Justyna Makowska-Tomalczyk Chinina – co to jest, właściwości i skutki uboczne, cena Chinina to bardzo gorzka substancja w postaci białego proszku, która swoje największe zastosowanie znalazła w leczeniu malarii. Wykorzystywana jest także w przypadku innych schorzeń oraz w przemyśle spożywczym. Co ciekawe,… 20.06.2021 5 min.
Agnieszka Jaglarska Mleko roślinne z kartonu vs. mleko roślinne domowe Mleko roślinne jest zdrowsze od mleka zwierzęcego. Ale jeszcze zdrowsze będzie mleko roślinne, które przygotujemy sami. Bez sztucznych dodatków, niedosładzane i nienarażone na kontakt z aluminium, z którego zrobione jest opakowanie… 18.04.2020 4 min.
Małgorzata Różańska Pomidor czy przetwory pomidorowe? Co jest zdrowsze? Pomidory, bogate w wit. C i potas, są zdrowe – co do tego nie ma wątpliwości. Ale jeszcze zdrowsze są przetwory pomidorowe. Chodzi o bezcenny likopen, którego w przetworzonych pomidorach jest nawet kilkakrotnie więcej niż w tych surowych! 19.09.2019 3 min.
Michał Dobrołowicz Marzysz o ustabilizowanym życiu? Czy na pewno to jest to, czego potrzebujesz? Stabilizacja w życiu jest zdrowa, bo zapewnia poczucie bezpieczeństwa i spokój. Ale jeszcze zdrowsza jest stabilizacja umiarkowana! Czyli taka, w której dopuszczamy możliwość, że wydarzy się coś niespodziewanego. 10.04.2019 4 min.
Michał Dobrołowicz Warto być altruistką, ale czasem zdrowsze jest bycie… egoistką Dobrze jest pomagać innym, umieć ich słuchać i być gotowym odpowiednio zareagować, gdy mają problem lub potrzebują pomocy. Ale są i takie sytuacje, w których egoizm, pod warunkiem że nieprzesadzony, też nie jest zły. A nawet… 27.03.2019 3 min.