Zdrowe odżywianie – strona 38

Weekendowy cheatmeal

Weekendowy cheatmeal. Jak się przygotować?

Kiszone szparagi – prosto ze słoika przez cały rok!

Jedzenie na blacie

Największe błędy odchudzania. Rozmowa z dietetyczką Aliną Olczak

Superfoods - żywność nadzwyczajna!

Top 5 Superfoods – żywność nadzwyczajna!

Miksujemy superfoods! Koktajl z nasionami chia

Miksujemy superfoods! Koktajl z nasionami chia

Zielone liściaste warzywa. Dlaczego warto je codziennie jeść?

Curry z botwinki. Zdrowy obiad w sam raz na wiosnę!

Przepis na witaminowe koktajle usprawniające pracę mózgu

Poranna kawa – słaby wybór

Poranna kawa – słaby wybór. Kofeina to mała kłamczucha!

Jak przyspieszyć metabolizm?

Jak przyspieszyć metabolizm? Poznaj 5 skutecznych produktów

Gluten to puszka Pandory

Produkty z pszenicy. „Apeluję o niejedzenie ich” – mówi Agnieszka Pająk

Rozgotowałaś ryż? Zrób congee ze szparagami

Niedobór żelaza? Dieta roślinna sobie poradzi!

miska z warzywami

5 błędów, które popełniasz, gdy przechodzisz na dietę bezglutenową

8 superfoods dla zdrowia układu trawiennego

Zadbaj o układ pokarmowy. 10 lekkostrawnych produktów

Zastanawiasz się nad dietą pudełkową? Sprawdź najpierw jej wszystkie wady i zalety

Spaghetti z cukinii z figami

Bezmięsny obiad! Makaron z cukinii w towarzystwie fig

Nie marnuj jedzenia! Kotleciki z resztek po wyciskaniu soków

Przepis na ratattouille – warzywny gulasz

jajka szpinak

5 zdrowych przekąsek potreningowych. Przygotujesz je w kilka minut, a zapewnią energię na długo

Domowa „jarzynka”

Przepis na domową przyprawę z warzyw typu „jarzynka” lub „vegeta”

Pizza ze szparagami

Marzysz o lecie? Niech ta pizza ze szparagami i kozim serem ci je przypomni!

grilowane warzywa

Co powiesz na jazdę próbną z zieloną dietą? Kasia Bem poleca jadłospis na wegetariański dzień

ryba na talerzu

Najlepsze źródła białka inne niż kurczak

Kiczeri, czyli detoks po indyjsku. Poleca Kasia Bem

Zgaga? Refluks? Wzdęcia? Poznaj 5 produktów, których nie lubi twój żołądek

Ćwiczenia oddechowe na trawienie

Ćwiczenia oddechowe na trawienie. Kasia Bem pokazuje, jak dobrze je wykonać

Chleb bez mąki. Wzbogać swoje wielkanocne menu o zdrowe pieczywo

pesto

Znudziło ci się tradycyjne pesto? Zaszalej ze składnikami i odkryj jego smak na nowo!

Sernik lekki jak piórko

Przepis na sernik jogurtowy z malinami

Przepis na owsiano-kokosowe muffinki otrębowe

Sałatka z batatami i brokułem. Smakowita i oryginalna propozycja na kolację

Stół wielkanocny

„Nie wymagajmy od bliskich, by całkowicie zmieniali swoje przyzwyczajenia specjalnie dla nas”. Jak przeżyć Wielkanoc stosując dietę eliminacyjną?

Frittata ze szparagami

Frittata ze szparagami. Dasz się skusić?

bakłażan nadziewany

Bakłażan nieźle nadziany. Dyniowo-jarmużowy farsz to strzał w dziesiątkę!

Onigirazu – „sushi kanapka” ze szparagami

Gryczane kaszotto z zielonym groszkiem. Może nie wygląda, ale smakuje obłędnie!

awokado

Awokado w duecie z czarnym makaronem. Smak do pokochania!

Limonkowy mus z galaretką z kiwi. Smakuje doskonale i dostarcza mnóstwa witaminy C

Seler naciowy – patent na wege leczo

Przepis na wege leczo z selerem naciowym

Masz ochotę na coś słodkiego? Spróbuj wegańskie brownie z fasoli

ciasto z pistacjami

10 superfoods, które pomogą zwalczyć stres

zioła na stole

Czy zioła można przedawkować? Rozmawiamy z ekspertem Piotrem Sokołowskim

Wegański sernik z nerkowców. Robi się go błyskawicznie i nie wymaga pieczenia

6 nawyków, które szkodzą twojemu sercu

Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą

Sałatka z fenkułem, czyli trawienie pod kontrolą. Pyszna propozycja na zbliżający się sezon grillowy

Buraczany krem w towarzystwie miętowego pesto i aksamitnej śmietanki z fety