Paulina Hojka o noszeniu ubrań po zmarłych: “Myślę, że żaden nieboszczyk się nie obrazi” Aleksandra Tchórzewska 31.10.2024
Bateria, którą można będzie po prostu… zjeść. Naukowcy stworzyli innowacyjny produkt Aleksandra Tchórzewska 08.05.2023
„Nie jedz niczego, co ma naklejkę Apeel”. Ten fake news krąży po sieci i uderza w firmę zapobiegającą marnowaniu żywności Aleksandra Tchórzewska 04.05.2023
Co zrobić ze skorupkami jajek po Wielkanocy? Podpowiadamy, jak je możesz wykorzystać Agata Michalak 10.04.2023
Ryzyko nowotworów i zaburzeń hormonalnych. Co jeszcze grozi nam przy niewłaściwym sprzątaniu? Aleksandra Tchórzewska 07.04.2023
„Warzywa tak samo jak ludzie mają prawo się starzeć” – zauważa Jagna Niedzielska. I odradza pewną popularną metodę ich odświeżania Aleksandra Tchórzewska 13.02.2023
31-latka wyjęła ze śmietnika jedzenie wyrzucone przez Biedronkę, sprawą zajął się sąd. „Nie godzę się na nazywanie tego kradzieżą” Ewelina Kaczmarczyk 18.11.2022
153 mln ton żywności wyrzucone do kosza. Szokujący raport ujrzał światło dzienne Aleksandra Tchórzewska 21.09.2022
7 produktów, które źle przechowujesz. Sprawdź, jakie błędy popełniasz Magdalena Bury-Motyl 13.06.2022
Zostało ci mięso i warzywa z rosołu? Oto, jak możesz je wykorzystać redakcja Hello Zdrowie 11.06.2022
Lubisz zero waste w kuchni? Poznaj FIFO i z łatwością zarządzaj żywnością w swoim domu Magdalena Bury-Motyl 10.06.2022
Zostały ci resztki ryżu z obiadu? Elwira Rogoda podpowiada, jak je wykorzystać Ewelina Kaczmarczyk 24.05.2022
Co zrobić, żeby świąteczne jedzenie się nie zmarnowało? Podpowiada Sylwia Majcher Ewelina Kaczmarczyk 14.12.2021
Tylko w Wielkiej Brytanii 8 mln dyń w czasie Halloween trafia do kosza. Sylwia Majcher podpowiada, jak ich nie marnować Ewelina Kaczmarczyk 29.10.2021
Czy wiesz, że dynia nie lubi chłodu lodówki? Sylwia Majcher podpowiada, jak prawidłowo przechowywać to warzywo Marta Dragan 21.09.2021
Sylwia Majcher: Ratowanie jedzenia przed zmarnowaniem jest powodem do dumy, nie wstydu Ewelina Kaczmarczyk 07.09.2021
Gdzie nie wyrzucać jedzenia? Niby to oczywiste, ale wiele osób wciąż nie ma pojęcia Anna Jastrzębska 23.08.2021
Wiesz, że kwiaty cukinii można jeść? Sylwia Majcher podpowiada, jak je wykorzystać w kuchni Ewelina Kaczmarczyk 20.08.2021
„Starsi może i biorą foliówki, ale rzadko kiedy wyrzucą jedzenie do kosza”. Ekspertka od zero waste podpowiada, czego możemy nauczyć się od starszego pokolenia Marta Dragan 12.07.2021
Jeden Polak emituje ponad 8 ton CO2 rocznie. Paulina Górska podpowiada, jak zmniejszyć ślad węglowy Ewelina Kaczmarczyk 15.06.2021
Sylwia Sikorska: Kubeczek menstruacyjny ma tylko jedną wadę, można zapomnieć, że ma się okres Magdalena Bury-Motyl 14.06.2021
Rusza EkoOkres, czyli akcja edukacyjna rzecz promocji wielorazowych produktów menstruacyjnych. Hello Zdrowie patronem medialnym Magdalena Bury-Motyl 03.03.2021
Świąteczne potrawy – co mrozić, a co wekować? Podpowiada Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 22.12.2020
Jak przygotować święta w duchu zero waste? Podpowiadają ekoaktywistki: Agnieszka Pocztarska i Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 10.12.2020
92 kg jedzenia rocznie wyrzuca przeciętny Polak! Ekoaktywistka o wynikach najnowszego badania dotyczącego marnowania jedzenia Anna Jastrzębska 01.12.2020
„Przestańmy robić zakupy na zasadzie 'zastaw się, a postaw się'” – Jagna Niedzielska o „zero waste” w blokowej kuchni Marta Dragan 22.11.2020
Jak segregować odpady w małej kuchni? Podpowiada Kasia Wągrowska, aktywistka na rzecz zero waste Ewelina Kaczmarczyk 26.10.2020
Z zero waste też można przesadzić. Dietetyczka Anna Reguła o sygnałach, że przeholowaliśmy Ewelina Kaczmarczyk 09.10.2020
Co zrobić z czerstwym chlebem? Kasia Wągrowska z „Ograniczam się” zdradza swoje patenty Ewelina Kaczmarczyk 11.09.2020
„Tkanie jest bardzo odprężającym zajęciem, jest w tym monotonność podobna do medytacji”. O współczesnym rzemiośle opowiadają twórczynie duetu Tartaruga Marta Chowaniec 31.07.2020
W lodówce czy w temperaturze pokojowej? Jak przechowywać owoce i warzywa, by zachowały świeżość? Ewa Wojciechowska 22.06.2020
„Prawidłowo prowadzony kompostownik w domu nie wydziela nieprzyjemnego zapachu. A po deszczu przyjemnie pachnie ziemią” – mówi Julia Wizowska, autorka książki „Nie śmieci” Marta Chowaniec 15.04.2020
Jabłka i gruszki – jak je przechowywać, żeby były jak najdłużej dobre do spożycia? Radzi Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 26.02.2020
„Musi Pani podpisać formularz, w którym deklaruje, że jak Pani zachoruje od kranówki, to nie zostaniemy pozwani”. Jak to jest w końcu z tą kranówką? Magdalena Bury-Motyl 01.08.2019
HZ testuje naturalne kosmetyki: „beBio – bądź dla siebie dobra” Ewy Chodakowskiej Urszula Gruszka 10.06.2019