Na skórkach cytrusów są toksyczne substancje. Chemiczka: ludzie nie powinni ich jeść Ewa Wojciechowska 29.10.2024
Wygląda jak brokuł, w smaku jest dziką krzyżówką trzech warzyw. Bimi dostępne już w polskich sklepach Marta Dragan 18.10.2024
Glukozowa Królowa o popularnym napoju: „Nie ma pozytywnych skutków picia tego soku” Marta Dragan 28.08.2024
Przebadali pomidory z popularnych w Polsce dyskontów. „Mamy do czynienia z 'powracaniem’ w żywności pestycydów wycofanych z UE” – grzmią eksperci Ewa Wojciechowska 08.05.2024
Wiosną wielu z nas chętnie sięga po to warzywo. Niestety może być toksyczne Aleksandra Tchórzewska 19.04.2024
5 produktów dobrych dla wątroby. Idealne, żeby skomponować z nich wiosenne posiłki! Aleksandra Tchórzewska 29.03.2024
„Kuchnia pełna warzyw”. Zakochasz się od pierwszego przepisu! [RECENZJA] Aleksandra Tchórzewska 19.01.2024
Lidia Bawolska: „Gotowanie jest czynnością trochę intymną. Przygotowując jedzenie, chcę poświęcić moje serce”. Autorka Pieprzyć z fantazją o swojej „Kuchni pełnej warzyw” Aleksandra Tchórzewska 18.01.2024
Detoks sokowy – jak działa i czemu służy wprowadzenie go do diety? Justyna Makowska-Tomalczyk 04.11.2023
„Nie jedz niczego, co ma naklejkę Apeel”. Ten fake news krąży po sieci i uderza w firmę zapobiegającą marnowaniu żywności Aleksandra Tchórzewska 04.05.2023
„Ten owoc może cię zabić, jeżeli połączysz go z lekami” – ostrzega dietetyczka Ewa Wojciechowska 19.04.2023
„Czysta piętnastka” i „Brudna dwunastka” 2023 wybrane! W rankingu najbardziej i najmniej zanieczyszczonych owoców i warzyw jest kilka nowości Ewa Wojciechowska 22.03.2023
„Warzywa tak samo jak ludzie mają prawo się starzeć” – zauważa Jagna Niedzielska. I odradza pewną popularną metodę ich odświeżania Aleksandra Tchórzewska 13.02.2023
Sałata jest oznaczona jako umyta, więc kładziesz ją prosto na kanapkę? Popełniasz duży błąd Ewa Wojciechowska 10.02.2023
Pomidory dostarczają mnóstwo dobra. Jaki jest twój ulubiony gatunek? Katarzyna Karus-Wysocka 31.10.2022
„Jem warzywa, ale mam po nich rewolucje jelitowe” – znasz to? Dietetyczka wyjaśnia, dlaczego tak się dzieje Magdalena Bury-Motyl 05.10.2022
Jak zrobić własną miskę superodżywczych polifenoli? Podpowiada Michał Kot Ewelina Kaczmarczyk 04.10.2022
Mizuna (sałata japońska) – przepisy, właściwości, uprawa musztardowca w ogródku i na balkonie Natalia Suchocka 11.09.2022
Często kupujesz arbuza? Agnieszka Pocztarska podpowiada, którego wybrać, by był idealny Magdalena Bury-Motyl 04.08.2022
Po jakie warzywa i owoce sięgać w sierpniu, by zaoszczędzić? Dietetycy mają kilka propozycji Magdalena Bury-Motyl 01.08.2022
Superowoc, który zapewni ci zdrowie i długie życie. Poznaj jagodę kamczacką! Aleksandra Tchórzewska 18.07.2022
Garście pełne wiśni, porzeczek, jagód i kurek, ale nie tylko! Co jeść w lipcu, wymienia Sylwia Majcher Ewa Wojciechowska 05.07.2022
Pomidor i ogórek to toksyczne połączenie? Ekspertki z „Czytamy Etykiety” rozwiewają wątpliwości Ewa Wojciechowska 30.05.2022
Rośliny, owoce i warzywa uchronią przed groźną chorobą? Do zaskakujących wniosków doszli amerykańscy naukowcy Aleksandra Tchórzewska 18.04.2022
Pułapki diety wegetariańskiej. Natkniesz się na nie na pewno, jeśli planujesz zrezygnować z jedzenia mięsa Joanna Mazur 20.03.2022
Antocyjany – dużo się o nich mówi, ale wiesz, czym właściwie są i dlaczego są tak ważne? Wyjaśnia Michał Kot Ewelina Kaczmarczyk 30.11.2021
SUPLEMENTY: FAKTY I MITY. Czy witaminy i minerały faktycznie wchłaniają się gorzej z suplementów niż z warzyw i owoców? Ewelina Kaczmarczyk 20.09.2021
Czy wiesz, że kolor warzyw ma znaczenie? Sprawdź, jaki będzie najlepszy dla ciebie Ewelina Kaczmarczyk 16.08.2021
Ryzyko zachorowania na endometriozę wzrasta dwukrotnie u kobiet jedzących czerwone mięso – wynika z badań Ewelina Kaczmarczyk 19.07.2021
Wydaje ci się, że prowadzisz zdrowy tryb życia, a efektów nie widać? Sprawdź, co robisz nie tak Paulina Trofimiec 10.07.2021
Kapusta – pospolita tylko z pozoru. Sprawdź 3 przepisy na pyszne dania z kapusty Kasia Bem 26.04.2021
Tegoroczna „Brudna Dwunastka” ogłoszona! Które owoce i warzywa są najbardziej zanieczyszczone? Magdalena Bury-Motyl 08.04.2021
Jak przechowywać zieleninę? Ekoncentryczka ma dla wszystkich kilka rad Magdalena Bury-Motyl 03.02.2021
Dieta warzywna – pozornie zdrowa, ale efekty mogą być niebezpieczne Barbara Dąbrowska-Górska 12.10.2020
„Odporność zaczyna się od jedzenia”. Magdalena Bajtlik radzi, jak wzmocnić swój organizm Marianna Fijewska-Kalinowska 02.09.2020