Pijesz na wakacjach drinki z kostkami lodu? Uważaj, mogą być bardziej zanieczyszczone niż woda z toalety Ewa Wojciechowska 03.08.2023
Myślisz, że wiesz, co jesz w kebabie? Kontrola wykryła, że w ponad połowie przypadków jesteś oszukiwany Ewa Wojciechowska 25.07.2023
6 powodów, dlaczego warto gotować ryż i kaszę bez woreczków. Wyjaśnia Agnieszka Pocztarska z Czytamy Etykiety Ewa Wojciechowska 12.05.2023
Żywność, która zwiększa ryzyko wystąpienia raka mózgu i jajników. Po te produkty nie sięgaj za często Ewa Wojciechowska 09.02.2023
Nie tylko benzoesan sodu. Czym są dodatki do żywności i czy mają szkodliwe działanie? Milena Marchewka 01.02.2023
Widzisz w składzie błonnik bambusowy i nie wiesz, czy to dobrze? Wyjaśnia Katarzyna Bosacka Magdalena Bury-Motyl 23.11.2022
Homogenizacja – co to jest i czy jest szkodliwa? Mleko homogenizowane czy pasteryzowane? Natalia Suchocka 14.11.2022
Kolejne produkty wycofane ze sprzedaży. GIS ostrzega: znaleziono w nich szkło i bakterie Ewelina Kaczmarczyk 20.10.2022
Sprawdzili mięso z supermarketów. Ponad 99 proc. filetów z kurczaka nosi ślady choroby Ewa Wojciechowska 09.09.2022
„U chorych, każdy dzień niedostatecznego jedzenia to zaciąganie potężnego długu względem swojego organizmu”. O leczeniu żywieniowym mówi dr n. med. Paweł Kabata Ela Kowalska 22.05.2022
Pieprz ziołowy – skład, do czego stosować, czym zastąpić. Przepis na domowy pieprz ziołowy Milena Marchewka 02.05.2022
Jak wojna w Ukrainie wpłynie na globalną produkcję żywności? „Kryzys dotknie nas wszystkich” – ostrzega Paulina Górska Ewa Wojciechowska 04.04.2022
Jak odmrażać żywność, żeby sobie nie zaszkodzić? Wyjaśnia Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 13.10.2021
Myślisz, że rozmrożonego jedzenia nie wolno ponownie zamrażać? Poznaj inne mity na temat przechowywania żywności Monika Maciejewska 10.10.2021
Czego nie powinna zawierać śmietana? Wyjaśniają dietetyczki z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 24.09.2021
Jak układać jedzenie w lodówce? O sposobie, którego (być może) wcześniej nie znałaś, pisze Jagna Niedzielska Anna Sierant 01.08.2021
Spożyć „przed” i „po” – czym różnią się te sformułowania na etykietach żywności? Wyjaśnia Agnieszka Pocztarska [WIDEO] Ewa Wojciechowska 27.07.2021
Lepiej unikaj „szóstki z Southampton”. Czym jest i dlaczego jest groźna? Tłumaczy Agnieszka Pocztarska Ewelina Kaczmarczyk 08.06.2021
7 czerwca obchodzimy Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Skorzystaj z tych kilku praktycznych wskazówek, nie tylko od święta! Ewelina Kaczmarczyk 07.06.2021
Co oznaczają cyferki na mąkach? Który typ sprawdzi się idealnie przy wypiekach? Wyjaśniają ekspertki z „Czytamy etykiety” Ewa Wojciechowska 18.03.2021
Najczęściej fałszowana żywność. Sylwia Majcher o pułapkach, które zastawiają na nas producenci Ewa Wojciechowska 17.02.2021
Świąteczne potrawy – co mrozić, a co wekować? Podpowiada Jagna Niedzielska Ewelina Kaczmarczyk 22.12.2020
Znamy laureata Pokojowej Nagrody Nobla! To nie jedna osoba, tylko organizacja Ewelina Kaczmarczyk 09.10.2020
Nie każde „E” jest złe. Niekoniecznie Dietetycznie o (nie)zdrowych dodatkach w żywności Anna Sierant 21.03.2020
Mity żywieniowe. Glutaminian sodu, piwo bezalkoholowe, żywność GMO, szpinak. W co na ich temat wierzymy, co nie jest prawdą? Wyjaśnia dietetyczka Anna Reguła Ewa Wojciechowska 19.02.2020
Mrożone jedzenie – czy jest równie wartościowe, co świeże? Odpowiada dietetyk Ewelina Kaczmarczyk 05.02.2020
Wiesz, które rzeczy powinno się trzymać w lodówce, a które tego nie potrzebują? Magdalena Bury-Motyl 17.01.2019