
mięso
Najnowsze


Stop nadmiarowi mięsa, warzywa na stół! Nowa książka Sylwii Majcher „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie” już w księgarniach

Analitycy szacują, że ok. 2040 r. rynek mięsa może zostać prześcignięty przez „nie-mięso” – mówi ekoaktywistka Paulina Górska

Sarkocystoza – objawy, diagnostyka, leczenie i profilaktyka

Co się kryje w wędlinach? Przeglądamy ich skład i radzimy, gdzie najlepiej je kupować

Poziom żelaza we krwi a długość życia – jaka jest zależność?

Lubisz czerwone mięso? Te sygnały świadczą o tym, że jesz go za dużo

Masz zapasy mielonej wołowiny? Sprawdź, czy możesz ją zjeść

Jak mrozić mięso, drób i owoce morza? Ile mamy czasu na ich zjedzenie?

Żywieniowcy z Dietetyki #NieNaŻarty: jedząc mięso, wzmagasz suszę. Namawiają do zmian

Witamina B – w czym się znajduje? Jakie owoce i warzywa mają jej najwięcej?

Grill i piwo – zdrowy duet?

Sklep Aldi wycofuje ze sprzedaży mięso na pulpety. Powodem jest znalezienie pałeczek salmonelli

Dieta karniwora – jakie daje efekty? Co mówi o niej ekspert?

1,3 kg pomidorów ma tyle sodu co jedna łyżka ketchupu. Sól szkodzi twojemu zdrowiu. Czy wiesz, jak bardzo?

Włosień – pasożyt w mięsie

Dietetyczka kontra student na zakupach. Co zazwyczaj ląduje w koszyku, a nie powinno?

Zdrowa żywność, bio i eko – czy masz świadomość, jak wygląda produkcja? Opowiada pracownica Inspekcji Weterynaryjnej

Co siedzi w parówkach? Wzięłyśmy je pod lupę

Soja i mięso w diecie zwiększają ryzyko raka? Odpowiada lekarka Magdalena Jutrzenka

Dziwny zapach, lepka konsystencja, zielony nalot. Zjadłam zepsute mięso, czy będę chora? Dietetyczka wyjaśnia

Groźne bakterie, które mogą grasować w twojej lodówce. Sprawdź, jak się przed nimi ustrzec

Jedzenie przetworzonego mięsa zwiększa ryzyko raka piersi

Dlaczego tak bardzo lubimy mięso?

Mięsna panika. Czy powinniśmy przejść na wegetarianizm?

Lunch dla mięsożerców
