mgr inż. Paula Nagel

specjalistka ds. żywienia

Specjalistka ds. żywienia, Instytut Żywności i Żywienia.
Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Politechniki Łódzkiej oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Autorka wielu publikacji popularnonaukowych oraz aktywny uczestnik Konferencji Naukowych poświęconych żywności i żywieniu. Promotorka zdrowych nawyków żywieniowych i aktywności fizycznej.

Artykuły

Drożdże - czym je zastąpić? / istock

Drożdże to towar deficytowy w czasach pandemii. Dietetyczka wyjaśnia, czy możemy je czymś zastąpić

Adele / gettyimages

Dieta Adele. Adele schudła kilkadziesiąt kilogramów dzięki specjalnej diecie. Chodzi o dietę sirtfood. Jakie są jej zasady?

Zbilansowane śniadanie / istock

Przed ważną prezentacją albo egzaminem sięgasz po batonik, ponieważ słyszałaś, że to „daje kopa”? Dietetyczka wyjaśnia, jak jest naprawdę

Potrawa z glutaminianem / unsplash

Glutaminian sodu – czy faktycznie jest taki zły? Dietetyczka rozwiewa wszystkie wątpliwości

Świąteczne obżarstwo / istock

„Nic nie zmieszczę, no może jeszcze serniczka”. Dlaczego mówi się, że na deser mamy drugi żołądek?

istockphoto.com

Co jeść, by obniżyć poziom cholesterolu we krwi? Okazuje się, że nie wiemy wszystkiego

Unsplash.com

Czy dieta wegańska i dieta wegetariańska mogą nas ustrzec przed chorobami? Będziesz zaskoczona