
mgr inż. Paula Nagel
Specjalistka ds. żywienia, Instytut Żywności i Żywienia.
Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Politechniki Łódzkiej oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Autorka wielu publikacji popularnonaukowych oraz aktywny uczestnik Konferencji Naukowych poświęconych żywności i żywieniu. Promotorka zdrowych nawyków żywieniowych i aktywności fizycznej.
Artykuły


Dieta Adele – jakie są jej zasady? Jak schudła Adele? Odpowiadamy

Przed ważną prezentacją albo egzaminem sięgasz po batonik, ponieważ słyszałaś, że to „daje kopa”? Dietetyczka wyjaśnia, jak jest naprawdę

Glutaminian sodu – czy faktycznie jest taki zły? Dietetyczka rozwiewa wszystkie wątpliwości

„Nic nie zmieszczę, no może jeszcze serniczka”. Dlaczego mówi się, że na deser mamy drugi żołądek?

Co jeść, by obniżyć poziom cholesterolu we krwi? Okazuje się, że nie wiemy wszystkiego
