mgr inż. Paula Nagel

specjalistka ds. żywienia

Specjalistka ds. żywienia, Instytut Żywności i Żywienia.
Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Politechniki Łódzkiej oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Autorka wielu publikacji popularnonaukowych oraz aktywny uczestnik Konferencji Naukowych poświęconych żywności i żywieniu. Promotorka zdrowych nawyków żywieniowych i aktywności fizycznej.

Artykuły

Świąteczne obżarstwo / istock

„Nic nie zmieszczę, no może jeszcze kawałek serniczka”. Dlaczego mówi się, że na deser mamy drugi żołądek?

Woda z sałaty ułatwia zasypianie? O trend z TikToka pytamy ekspertów

Kakao, gorzka czekolada, zielona herbata i winogrona pomogą w walce z koronawirusem? Najnowsze badania na to wskazują

Drożdże - czym je zastąpić? / istock

Drożdże to towar deficytowy w czasach pandemii. Dietetyczka wyjaśnia, czy możemy je czymś zastąpić

Adele - na czym polega dieta Adele? / gettyimages

Dieta Adele – jakie są jej zasady? Jak schudła Adele? Odpowiadamy

Zbilansowane śniadanie / istock

Przed ważną prezentacją albo egzaminem sięgasz po batonik, ponieważ słyszałaś, że to „daje kopa”? Dietetyczka wyjaśnia, jak jest naprawdę

Potrawa z glutaminianem / unsplash

Glutaminian sodu – czy faktycznie jest taki zły? Dietetyczka rozwiewa wszystkie wątpliwości

istockphoto.com

Co jeść, by obniżyć poziom cholesterolu we krwi? Okazuje się, że nie wiemy wszystkiego

Unsplash.com

Czy dieta wegańska i dieta wegetariańska mogą nas ustrzec przed chorobami? Będziesz zaskoczona