Przepisy

Przekazywany z pokolenia na pokolenie pożółkły zeszyt z najlepszą na świecie pomidorową, knedlami i przepisem na własny zakwas -w wielu domach to niemal świętość. Tutaj dzielimy się przepisami tak samo, jak poradami o zdrowiu – wspólnie, międzypokoleniowo, dyskutując, mieszając, i próbując przy okazji (najprzyjemniejsza część). Znajdziesz tu i babcine szlagiery, i skarby z kulinarnych podróży, i najnowocześniejsze rozumienie kuchni. Smacznego – i na zdrowie!

Najnowsze

Miksujemy superfoods! Koktajl z surowym kakao

Miksujemy superfoods! Koktajl z surowym kakao

Syrop z rabarbaru. Zdrowa alternatywa dla sklepowych napojów

Rozpieść się smacznym śniadaniem. Bezglutenowy omlet cesarski sprawdzi się w tej roli idealnie

Na zielono - lody szpinakowe

Na zielono – pełne witamin lody szpinakowe

Miksujemy: koktajl na trawienie

Miksujemy koktajl na lepsze trawienie

Sałatkowy dream team: łosoś i kurkuma

Sałatkowy dream team: łosoś i kurkuma. Podniebienie oszaleje!

Zrób sobie synbiotyk i ciesz się zdrowiem jelit

Pad thai – zdrowy tajski fast food

Pad thai – zdrowy tajski fast food. Zrób sobie kulinarną wyprawę do Tajlandii

ryżowy pudding

Pudding z czarnego ryżu dla pięknej skóry. Idealny na późne, leniwe śniadanie

Wegański obiad? Czarna soczewica z pomidorami

Przepis na zdrowe brownie z superfoods

Zdrowe śniadanie do szkoły: bananowo-kakaowe muffinki i chrupiące marchewki

Kiszone… rzodkiewki! W tej wersji smakują wyśmienicie

Tacos z brzoskwiniami i krewetkami

Przepis na tacos z brzoskwiniami i krewetkami. Wypróbuj i daj się porwać w egzotyczną podróż

owsianka z rabarbarem

Rabarbarowa owsianka. Zdrowe i pyszne śniadanie, które przygotujesz w 15 minut!

Lodowa matcha – doda ci energii, zwiększy bystrość umysłu i jednocześnie zapewni wewnętrzny spokój

Szpinak – poznaj trzy przepisy z tym warzywem pełnym mocy

Przepis na trufle z quinoa. Taki deser to świetna przekąska w ciągu dnia

Ciasto jogurtowo-pistacjowe z rabarbarem. Idealny przepis na majowy weekend

Kiszone szparagi – prosto ze słoika przez cały rok!

Miksujemy superfoods! Koktajl z nasionami chia

Miksujemy superfoods! Koktajl z nasionami chia

Curry z botwinki. Zdrowy obiad w sam raz na wiosnę!

Przepis na witaminowe koktajle usprawniające pracę mózgu

Burak to niezwykłe warzywo. Poznaj przepisy na zdrowe dania z buraka

Lnianki – „sezamki” z lnu. Zrób je, zanim najdzie cię ochota na coś słodkiego

Jak przyspieszyć metabolizm?

Jak przyspieszyć metabolizm? Poznaj 5 skutecznych produktów

Jajecznica w nowej odsłonie. Spróbujcie!

Wegańskie masło jaglane

Rozgotowałaś ryż? Zrób congee ze szparagami

Miksujemy: koktajl na dobrą pamięć

Miksujemy: koktajl na dobrą pamięć

Wiosenne tagliatelle ze szparagów

Granolowe śniadanie. Rozkosz dla podniebienia i uciecha dla oczu

Przepis na indyjskie sataje z tempehu

Dzień z życia weganina

Dzień z życia weganina. Jadłospis na cały dzień

Mocno czekoladowe brownie z batatów i awokado – moc witamin i składników mineralnych

Wiosenny pad thai z makaronem z cukinii

Lasagne bez grama mięsa. O przepis na to danie będą prosić nawet mięsożercy!

Wegański twarożek ze słonecznika. W sam raz na śniadanie

Spaghetti z cukinii z figami

Bezmięsny obiad! Makaron z cukinii w towarzystwie fig

Nie marnuj jedzenia! Kotleciki z resztek po wyciskaniu soków

Przepis na ratattouille – warzywny gulasz

Pomysł na majówkę: bataty i szparagi z grilla

Miksujemy: koktajl na anemię

Masz niedobór żelaza? Wypróbuj przepis na koktajl na anemię

jajka szpinak

5 zdrowych przekąsek potreningowych. Przygotujesz je w kilka minut, a zapewnią energię na długo

Domowa „jarzynka”

Przepis na domową przyprawę z warzyw typu „jarzynka” lub „vegeta”

Pizza ze szparagami

Marzysz o lecie? Niech ta pizza ze szparagami i kozim serem ci je przypomni!

Zdrowa kolacja na szybko: tortilla z tuńczykiem

Zdrowa kolacja na szybko: tortilla z tuńczykiem. Alternatywa dla standardowej kanapki

3 desery z awokado

Carpaccio, trufle, pudding. Przepisy na 3 desery z awokado