Odżywianie – strona 44

GALERIA: Tabliczki spod lady

GALERIA: Tabliczki spod lady

Anja Rubik kocha hamburgery?

Anja Rubik kocha hamburgery?

Nigella Lawson nawilża się tłuszczem

Nigella Lawson nawilża się tłuszczem

Ależ Talerz 3: rosół na przeziębienie

Ależ Talerz 3: rosół na przeziębienie

Wegetariański tuning dnia

Wegetariański tuning dnia

Zamknąć lato w słoiku

Zamknąć lato w słoiku

Pink chudnie na zielonym

Pink chudnie na zielonym

Ależ Talerz 2: krewetki na potencję

Ależ Talerz 2: krewetki na potencję

GALERIA: Na talerzu

GALERIA: Na talerzu

Puszki Pandory

Puszki Pandory

Ależ Talerz 1: czekolada na smutki

Ależ Talerz 1: czekolada na smutki

Zajawka dnia: Wege McDonald's

Powstaje wege McDonald’s

Węgiel

Węgiel aktywny – leczniczy środek na wiele dolegliwości

GALERIA: Kreatywnie w porze lunchu

GALERIA: Kreatywnie w porze lunchu

Wapń. Jakie są źródła wapnia? Czym grozi niedobór wapnia?

Wapń. Jakie są źródła wapnia? Czym grozi jego niedobór?

Sód

Sód – skutki niedoboru i nadmiaru, źródła sodu

Siarka

Siarka i jej rola w organizmie. Skutki niedoboru i przedawkowania, źródła

Potas

Potas i jego rola w organizmie – skutki niedoboru i nadmiaru, naturalne źródła

Magnez

Magnez i jego rola w organizmie – skutki niedoboru i nadmiaru, naturalne źródła magnezu

Fosfor

Fosfor – rola, skutki nadmiaru i niedoboru, naturalne źródła

Chlor

Chlor i jego rola w organizmie. Skutki nadmiaru i niedoboru, źródła

Azot

Azot – rola, źródła, skutki nadmiaru i niedoboru

L-karnityna

L-karnityna – czym jest i jaka jest jej rola? Skutki niedoboru i przedawkowania, źródła

Cholina - czym jest? Jakie jest jej działanie i jaką rolę odgrywa w ciąży?

Cholina – czym jest? Jakie jest jej działanie i jaką rolę odgrywa w ciąży?

Kwas oleinowy (OA)

Kwas oleinowy (OA) – jednonasycony kwas Omega-9 – czy jest zdrowy?

Kwas gamma-linolenowy (GLA)

Kwas gamma-linolenowy (GLA) – opis, działanie, właściwości

Kwas alfa-linolenowy (ALA)

Kwas alfa-linolenowy (ALA) – opis i właściwości

Kwas dokozaheksaenowy i eikozapentaenowy (DHA i EPA)

Kwas dokozaheksaenowy i eikozapentaenowy (DHA i EPA)

Koenzym Q (ubichinon)

Koenzym Q-10 (ubichinon) i jego właściwości

Izotiocyjaniany

Izotiocyjaniany

Polifenole

Polifenole – właściwości i źródła

Karotenoidy

Karotenoidy – właściwości i źródła, skutki niedoboru

Żelazo - skutki niedoboru i przedawkowania, produkty bogate w żelazo

Żelazo – skutki niedoboru i przedawkowania, produkty bogate w żelazo

Selen

Selen – rola, skutki niedoboru i przedawkowania, źródła

Molibden

Molibden – co to jest? Jeka jest jego rola w organizmie i źródła

Miedź

Miedź – rola a organizmie, skutki nadmiaru i niedoboru, źródła

Mangan

Mangan – rola, nadmiar, niedobór, źródła w pokarmie

Fakty i mity: Margaryna

Czy margaryna pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu?

Krzem

Krzem – skutki nadmiaru i niedoboru, naturalne źródła

Kobalt

Kobalt – czym jest i jaką pełni rolę w organizmie?

Jod

Jod i jego rola. Skutki niedoboru i przedawkowania, naturalne źródła jodu

Fluor

Fluor – rola, skutki przedawkowania i niedoboru, źródła

Cynk

Cynk – rola, zapotrzebowanie, skutki niedoboru i nadmiaru, źródła

Chrom

Chrom – rola i dzienne zapotrzebowanie, skutki nadmiaru i niedoboru, źródła

Bor

Bor i jego zapotrzebowanie i rola w organizmie. Skutki niedoboru i nadmiaru, naturalne źródła

Witamina K - czym grozi niedobór, występowanie witaminy K

Witamina K – czym grozi niedobór, występowanie witaminy K

Witamina E

Witamina E – występowanie i właściwości

Witamina D

Witamina D – niedobór i nadmiar