Dieta po usunięciu woreczka żółciowego – zalecenia żywieniowe, przykładowy jadłospis Patrycja Nawojowska 25.10.2022
Jak skutecznie zatroszczyć się o swoją mikrobiotę? Ekspertka przedstawia 5 prostych zasad Aleksandra Tchórzewska 21.10.2022
Fitoestrogeny – gwarancja zdrowia i dobrego samopoczucia, zwłaszcza w czasie menopauzy Małgorzata Germak 11.10.2022
Witamina E (tokoferol), czyli witamina potrzebna bardziej niż myślisz! Magdalena Bury-Motyl 05.10.2022
Dr Hanna Stolińska: W czasie menopauzy zmienia się metabolizm, aby go rozkręcić, najlepiej stosować odpowiednią dietę Anna Sierant 30.09.2022
Bromelaina – właściwości, wskazania i przeciwwskazania. Na co pomagają tabletki z ananasa? Justyna Mazur 26.09.2022
Deska serów – na imprezę i nie tylko. Jak ją zrobić, jakie wino będzie najlepsze? Natalia Suchocka 09.09.2022
Marta Stoberska: Kiedyś usłyszałam, że nie wyglądam jak trenerka. Bo co? Bo nie mam kraty na brzuchu i trzęsie mi się skóra na tyłku? Magdalena Bury-Motyl 13.08.2022
„Głodówka oczyszczająca nie istnieje. Bo z czego miałaby oczyszczać? Raczej nie z toksyn czy złogów w jelitach” – mówi dietetyk kliniczny Kamil Paprotny Alicja Cembrowska 01.08.2022
Męczą cię wzdęcia, gazy, zaparcia? „Zadbaj o aktywację MMC!” – podpowiada dietetyczka Magdalena Bury-Motyl 28.07.2022
„Zbyt niski poziom cholesterolu zwiększa ryzyko nie tylko agresji, ale także choroby afektywnej dwubiegunowej, depresji i samobójstw” – mówi psychodietetyczka Agnieszka Ślusarska-Staniszewska Barbara Dąbrowska-Górska 17.07.2022
Czego nie można jeść w trakcie ciąży? Odpowiedzi mogą Cię zaskoczyć! Lek. Łukasz Stelmaszczyk 16.07.2022
Owady i kotlet z probówki to jedzenie przyszłości? Jagna Niedzielska: „potrzebna nam rewolucja mentalna” Alicja Cembrowska 06.07.2022
„Budzę się i jem, by móc znowu zasnąć”, czyli czym jest zespół nocnego jedzenia (NES). Rozmowa z psycholożką zdrowia Agnieszką Węgiel Anna Sierant 03.07.2022
Zioła szwedzkie – czym są, właściwości, zastosowanie. Przepis na nalewkę Patrycja Nawojowska 27.06.2022
Maltoza – czy jest zdrowa? W jakich produktach występuje i kto powinien jej unikać? Milena Marchewka 26.06.2022
Sukraloza – co to jest, szkodliwość. Ile sukralozy można bezpiecznie spożywać? Milena Marchewka 25.06.2022
Chłodnik miętowy z zielonego groszku. Ukojenie po upalnym dniu Ten, kto umie i lubi gotować 19.06.2022
„Moja definicja la dolce vita? Aby osiągnąć swój cel, warto się napracować”. O życiu i pracy w Toskanii mówi Danusia Indyk Anna Sierant 17.06.2022
Przekąski na grilla – podpowiadamy, jak zdrowo grillować potrawy i podajemy przepisy Patrycja Nawojowska 10.06.2022
Lubisz zero waste w kuchni? Poznaj FIFO i z łatwością zarządzaj żywnością w swoim domu Magdalena Bury-Motyl 10.06.2022
Chcesz gotować więcej za mniej? Stwórz kapsułową kuchnię! Patent podpowiada Elwira Rogoda Magdalena Bury-Motyl 03.06.2022
Tycie w menopauzie nie musi być twoim problemem. Jak temu zapobiec? Ewa Podsiadły-Natorska 01.06.2022
Glicyna – budowa, właściwości, źródła w pożywieniu. Czy glicyna pomaga w bezsenności? Patrycja Nawojowska 28.05.2022
Ryż czerwony – właściwości zdrowotne. Czy jest lepszy od białego i brązowego ryżu? Milena Marchewka 25.05.2022
„U chorych, każdy dzień niedostatecznego jedzenia to zaciąganie potężnego długu względem swojego organizmu”. O leczeniu żywieniowym mówi dr n. med. Paweł Kabata Ela Kowalska 22.05.2022
Kasza pęczak – właściwości, wartości odżywcze i przepisy nie tylko na gołąbki z pęczakiem Patrycja Nawojowska 22.05.2022